- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κώστας Τσιάρας: Να ενεργοποιηθούν πρόσθετοι πόροι για την αγροτική οικονομία

Για την ενεργοποίηση πόρων που σήμερα λιμνάζουν στα χέρια του Κράτους μίλησε ο υποψήφιος Βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάραςκατά την επίσκεψή του στo Αηδονοχώρι, τη Ρεντίνα, τη Λουτροπηγή τον Κοσκινά, το Βλοχό, τη Μεταμόρφωση, την Κόρδα και τη Μαραθέα, την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019.

«Στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει αποτυπωθεί η πολιτική βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενεργοποιηθούν πρόσθετοι πόροι για την αγροτική οικονομία» είπε χαρακτηριστικά, και υπενθύμισε στους αγρότες πως «υπάρχουν αξιόπιστες εγκαταστάσεις, μεγάλα έργα υποδομής και μεγάλες εκτάσεις αναξιοποίητης, εύφορης γη που σήμερα λιμνάζει στα χέρια του Κράτους (ΕΛΓΟ- Δήμητρα, εκκαθαριστής Αγροτικής Τράπεζας)».

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να αναλάβει τον επιτελικό ρόλο που του αναλογεί και να συντονίσει την μεταστροφή σε ένα νέο παραγωγικόμοντέλο, που θα αξιοποιεί και θα κινητοποιεί όλους τους διαθέσιμους πόρους της οικονομίας» είπε και υποστήριξε πως «αυτό περιμένουν οι αγρότες που, σήμερα αντιμετωπίζουν το Υπουργείο ως μια γραφειοκρατική δομή που απλά καταγράφει και μετράει τις επιδοτήσεις».

Ο πρώην Υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφοράστις δυνατότητες της περιοχής του Σμοκόβου, η οποία «διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα τουριστικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος, με αφετηρία τις ιαματικές πηγές της ευρύτερης περιοχής, και οι οποίες  μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων». Υποστήριξε, μάλιστα πως «σημαντικό μέρος των ιδιωτικών επενδύσεων για τον τουρισμό που σήμερα βαλτώνουν στο καθεστώς της οικονομικής αβεβαιότητας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις απασχόλησης και να αναζωογονήσουν την περιοχή».

Τέλος, ο πρώην Υπουργός διαβεβαίωσε πως«οι ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης, που θα φέρει η επόμενη κυβέρνησηθα συνοδευτούν από αξιόπιστες πολιτικές που εξασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή. Προτείνουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ Κράτους, επιχειρήσεων και εργαζομένων», είπε και συμπλήρωσε: «Δική μας δουλειά είναι να δώσουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις, μέσω της χαμηλότερης φορολογίας. Αλλά και εκείνες με τη σειρά τους θα πρέπει να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους τους. Να δίνουν επαρκή κίνητρα που θα μετατρέπουν τους εργαζομένους σε ουσιαστικούς μετόχους της επιτυχίας μιας επιχείρησης».