- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κώστας Τσιάρας: Ο κ. Τσίπρας έσπειρε ανέμους, θα θερίσει θύελλες

«Ο κ. Πρωθυπουργός έσπειρε ανέμους. Αργά η γρήγορα, στις επόμενες εκλογές, θα θερίσει θύελλες.» Αυτό υποστήριξε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας στην ομιλία του για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας που αφορά στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου.

«Η ομιλία του Πρωθυπουργού, που προηγήθηκε στο Βήμα της Βουλής έδωσε την εντύπωση πως δεν γνωριζόμαστε σε αυτή την αίθουσα. Και αφού νομίζετε πως δεν γνωριζόμαστε, εγώ προτείνω να ξανασυστηθούμε» είπε ο Καρδιτσιώτης πολιτικός απευθυνόμενος προς τα έδρανα της πλειοψηφίας.

«Τον Μάϊο του 2016, σας λέγαμε πως ο νόμος αυτός είναι πρόχειρος. Επιβεβαιωθήκαμε πλήρως, καθώς μέσα σε 2,5 χρόνια έχετε φέρει αναρίθμητες τροποποιήσεις στον αρχικό νόμο Κατρούγκαλου. Σας λέγαμε πως αυτός ο νόμος θα μειώσει τα δηλωθέντα εισοδήματα των επαγγελματιών, και τελικά δηλώθηκαν  μειωμένα εισοδήματα κατά 1 δις το 2016 και άλλα 2 δις λιγότερα το 2017. Σας λέγαμε πως διώχνετε τους νέους επιστήμονες στο εξωτερικό πως αυτοί οι συντελεστές θέτουν τεράστια εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Δύο χρόνια μετά το braindrain  έχει χτυπήσει «κόκκινο» και η Έκθεση του ΙΟΒΕ λέει πως μειώνεται συνεχώς το «επιχειρείν», υποστήριξε ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής.

Αναφορικά με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ο κ. Τσιάρας υποστήριξε πως η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει πως προτάσσει στο πρόγραμμά της την αποκλιμάκωση των ασφαλιστικών συντελεστών προκειμένου να δοθεί χώρος στην επιχειρηματικότητα. «Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που ψηφίζουμε σήμερα κάνει μισό βήμα»είπε χαρακτηριστικά για την νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, καθώς όπως υποστήριξε«για περισσότερα από 2 χρόνια εκκρεμεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η εκκαθάριση και ο καταλογισμός των εισφορών της επικούρησης και του εφάπαξ».

Παράλληλα, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την επιλογή της να περικόψει ακόμα περισσότερο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στον νέο προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή. Κατήγγειλε, δε,πως σύμφωνα με το ΠΔΕ «είναι πολύ χαμηλές οι επενδύσεις στην Υγεία και την Παιδεία. Είναι μηδενικές οι επενδύσεις στον τομέα της Δημόσιας Τάξης και της Δημόσιας Ασφάλειας. Είναι μηδενικές οι επενδύσεις στην Πυροσβεστική» είπε ο κ. Τσιάρας, υπενθυμίζοντας πως αυτές οι μεγάλες ελλείψεις του Κρατικού μηχανισμού οδήγησαν στην απώλεια πολλών αθώων, ανθρώπινων ζωών στα τραγικά περιστατικά των τελευταίων ετών.