- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κώστας Τσιάρας: Ο Πρωθυπουργός έχει επιδείξει απίστευτη ελαφρότητα σε όλα τα ζητήματα που κλήθηκε να χειριστεί

«Η ελαφρότητα του Πρωθυπουργού στον χειρισμό των θεμάτων που αφορούν στην οικονομία έχει καταγραφεί με τα δύο επιπλέον αχρείαστα μνημόνια του κ. Τσίπρα. Με την ίδια ελαφρότητα ο Πρωθυπουργός αντιμετώπισε και τα ζητήματα αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής, ξεπερνώντας την εθνική κόκκινη γραμμήπαραδίδοντας με ευκολία την Μακεδονική ταυτότητα.Το γεγονός, όμως, ότι η κυβέρνηση βάζει στον βωμό της πολιτικής μια ανθρώπινη τραγωδία, συνθέτει μια εικόνα ανθρώπων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η δική τους παραμονή στις καρέκλες της εξουσίας. Αυτό υποστήριξε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας στη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας στον Νίκο Υποφάντη και τη Μαρία Βούσουλα για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Στην ερώτηση σχετικά με την «μακάβρια ντιρεκτίβα της συγκάλυψης των ευθυνώνμέσω sms προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» που αποκάλυψε η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ο κ. Τσιάρας υποστήριξε πως «εφόσον ισχύουν όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δικαιολογημένα η ελληνική κοινωνία σοκάρεται από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αποτιμά την αξία της ανθρώπινης ζωής» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναλγησία και κυνισμό. «Με επιλογή του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη, τις ημέρες του εθνικού πένθους η ΝΔ δεν μπήκε σε καμία λογική πολιτικής αντιπαράθεσης και κράτησε πάρα πολύ χαμηλούς τόνους, σε αντίθεση με όσα έπρατταν στο παρελθόν τα κόμματα που αντιπολιτεύονταν τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι οι ευθύνες για την μεγάλη τραγωδία στο Μάτι Αττικής και θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν.

Ερωτώμενος για τα κυριακάτικα δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου τα οποία στοχοποιούν συγγενείς πολιτικών προσώπων, ο κ. Τσιάρας υποστήριξε πως «δεν μας εκπλήσσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει την πολιτική ατζέντα προκειμένου να αποσείσει και να αποποιηθεί τις ευθύνες της για την μεγάλη τραγωδία στο Μάτι». «Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τον ίδιο πόλεμο λάσπης που ξεκίνησε την επομένη του μεγάλου συλλαλητηρίου για το όνομα των Σκοπίων στην Αθήνα, με ένα «σκάνδαλο» από το οποίο, μέχρι στιγμής, δεν έχει προκύψει απολύτως τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσιάρας υποστήριξε ότι η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν έχει σχέση με την ουσία της πολιτικής αλλά με την κουλτούρα λαϊκισμού που διακατέχει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και η οποία επιχειρεί να στηριχτεί στην επικοινωνία και τη δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων.«Η ουσία είναι στην  απελπισία που νιώθει ο μέσος Έλληνας πολίτης, στην απόγνωση του κάθε μικρομεσαίου επιχειρηματία που βουλιάζει στην φορολαίλαπα της κυβέρνησης. Η ουσία είναι στην αγωνία των 222.000 συνταξιούχων που βλέπουν για τέταρτη φορά να αναβάλλεται η απόδοση των συντάξεών τους. Η ουσία είναι πως και μετά την 20η Αυγούστου δεν θα αλλάξει τίποτα στην πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες» είπε ο κ. Τσιάρας.

Τέλος, για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός υποστήριξε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι πολιτικά πολύ δυσμενέστερη για αυτή την κυβέρνηση, ανοίγοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο 2018. Ωστόσο, υπογράμμισε πως «ο Πρωθυπουργός δεν θα πάρει μια τέτοια απόφαση, ούτε με την σοβαρότητα, ούτε με την ευθύνη, ούτε με το πολιτικό κριτήριο που θα έπρεπε να έχει ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του»!