- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κώστας Τσιάρας: Στις διαθέσεις κουκουλοφόρων ολόκληρη η χώρα

«Η ελληνική κοινωνία έγινε μάρτυρας, επί μία εβδομάδα, της παράδοσης της Αθήνας, και άλλων πόλεων της χώρας, στις βίαιες επιθέσεις περιθωριακών ομάδων, οι οποίες ανενόχλητες κατέστρεφαν και πυρπολούσαν δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Τα γεγονότα αυτά και, πρωτίστως, η σκανδαλώδης κρατική ανοχή προς τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα βίας έχουν καταρρακώσει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και αναδεικνύουν επιτακτικό το αίτημα για την τήρηση, επιτέλους, του νόμου και της τάξης».

Τα παραπάνω επισημαίνει σε επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας προς τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.

Στην επίκαιρη επερώτηση, που συνυπογράφουν 20ακόμα Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφέρονται αναλυτικά τα συμβάντα από τις επιθέσεις των «γνωστών-αγνώστων», όπως η επίθεση με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής, το σπάσιμο βιτρινών εμπορικών καταστημάτων στην Ερμού και στην Πατησίων, οι συγκεντρώσεις έξω από τα σπίτια του πρώην πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου και του Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Φυτράκη, τα αλλεπάλληλα επεισόδια στα Εξάρχεια, την Πάτρα,  τηΘεσσαλονίκηκαι τη Λάρισα, τα οποία έλαβαν χώρα, χωρίς να υπάρξουν συλλήψεις των δραστών.

Οι υπογράφοντες βουλευτές υπογραμμίζουν ότι «η εικόνα χάους τόσο στην Αθήνα όσο και σε πόλεις της ελληνικής περιφέρειας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκείται από την κυβέρνηση και ιδιαιτέρως του αρμόδιου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίοεπιδεικνύει ανοχή στις εκδηλώσεις της βίας, υπακούονταςαφενός στις ιδεοληπτικές εμμονές, και αφετέρου στις εκλεκτικές συγγένειες του ΣΥΡΙΖΑ με ομάδες του περιθωρίου».

«Όλοι γνωρίζουν ότι οι οδηγίες του υπουργείου είναι για μη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στις δράσεις των λεγόμενων ‘‘αναρχικών. Όλοι γνωρίζουν ότι πρώτη δουλειά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,μετά από αίτημα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η διάλυση της Ομάδας Δέλτα, όπως και η αποδυνάμωση των διμοιριών Υ.ΜΕ.Τ.-Υ.Α.Τ., που είχαν καταστείλει αποτελεσματικά τη δράση των ‘‘μπαχαλάκηδων’’. Και όλοι γνωρίζουν την επιλεκτική «προστασία» που απολαμβάνει ο ‘‘Ρουβίκωνας’’ και τα λεγόμενα ‘‘δικά τους παιδιά’’, κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης» σημειώνουν στην ερώτησή τους οι γαλάζιοι βουλευτές, οι οποίοι καλούν τον αρμόδιο υπουργό να προσέλθει στην Εθνική Αντιπροσωπεία και να απαντήσει:

Α) Για ποιο λόγο επιδείχθηκε ανοχή εκ μέρους του κράτους σε βίαιες ενέργειες που εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μη αποτροπή τους, αλλά και τη μη σύλληψη των δραστών.

Β) Τι μέτρα θα λάβει άμεσα, ώστε να αντιμετωπιστεί η δράση ομάδων που ασκούν βία και καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία.