- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κώστας Τσιάρας : Ψάχνοντας το ηθικό πλεονέκτημα

Την συγκυβέρνηση  των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στοιχειώνει πλέον ένα φάντασμα. Το φάντασμα μιας «γάτας Ιμαλαΐων», που μαρτυρά τη βαθιά μετάλλαξη του κ. Τσίπρα σε έναν πρωθυπουργό δέσμιο των συμφερόντων, που κάποτε, με περισσή υποκρισία, κατήγγειλε δημόσια. Μια μετάλλαξη σε έναν πρωθυπουργό, που όχι μόνο δεν αντιμάχεται τη διαφθορά, όπως ευαγγελίστηκε από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, αλλά οικοδομεί καθημερινά μια νέα πυραμίδα διαπλοκής, τοποθετώντας εαυτόν στην κορυφή της.

Με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προσέρχονται απολογούμενοι οι κύριοι Παρασκευόπουλος και Παπαγγελόπουλος για τις «ωμές» και επιλεκτικές παρεμβάσεις τους προς δικαστικούς λειτουργούς. Μια συνεδρίαση, που ο κ. Τσίπρας προσπαθεί συνεχώς να καπελώσει πολιτικά με την αναβληθείσα προ ημερήσιας συζήτηση στην Βουλή για την δικαιοσύνη. Εκεί που ο ίδιος πιστεύει, πως θα δώσει το έναυσμα μια επικοινωνιακής αντεπίθεσης ενάντια στην διαπλοκή και την αδιαφάνεια, η οποία θα κουκούλωνε την αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα. Φορολογικό, ασφαλιστικό, μεταναστευτικό, κράτος πρόνοιας και καθημερινότητα του πολίτη. Ζητήματα στα οποία ο ευκαιριακός χειρισμός τους και η μνημειώδης ανικανότητα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν τα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά, αλλά προσθέτουν προβλήματα, που απειλούν την εθνική μας κυριαρχία και την κοινωνική μας συνοχή.

Την αναμένουμε αυτή την συζήτηση στην Βουλή, καθώς οπότε και να γίνει θα δώσει την ευκαιρία στον Προέδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, να καταδείξει, πως τα μοναδικά όπλα, που παραμένουν στην πολιτική φαρέτρα των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου είναι το ψέμα και η εξαπάτηση, τα οποία χρησιμοποιούν με θράσος και κυνισμό. Και δεν θα είναι καθόλου δύσκολο, αφού στους δεκατέσσερις μήνες της διακυβέρνησης τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ βρέθηκαν πολλαπλά εκτεθειμένοι σε θέματα ηθικής συμπεριφοράς στελεχών τους.

Δυστυχώς για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, δίπλα στα έργα και τις ημέρες της συγκυβέρνησης του και των στελεχών της, καταγράφεται  το δικό του όνομα και επώνυμο, καθώς προσέρχεται πλέον στον δημόσιο διάλογο, όχι ως κατήγορος, αλλά ως απολογούμενος. Ήδη στην κοινωνία, το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ έχει χαθεί προ πολλού. Επιταχύνεται, έτσι, η πορεία πολιτικής φθοράς της κυβέρνησης που θα την οδηγήσει, επιτέλους, οριστικά, εκεί που ανήκει:

Στο πολιτικό περιθώριο.

 

*του Κώστα Τσιάρα, βουλευτή Καρδίτσας, ΓΓ ΚΟ της ΝΔ