- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κ. Αγοραστός: Ελάχιστοι Υπουργοί προχωρούν τα θέματα από τα Περιφερειακά Συνέδρια

«Ελάχιστοι είναι οι Υπουργοί οι οποίοι προχωρούν τα θέματα, κάνουν followup όπως συνηθίζουμε να λέμε υιοθετώντας τον αγγλικό όρο, στα θέματα που τίθενται στα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια», επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την ομιλία του σήμερα στην εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) της Ελλάδας με θέμα: «Η ώρα της συμφωνίας για το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο» στο Ζάππειο.

Αναφερόμενος στο Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας:

-τόνισε ότι βασική αρχή του πρέπει να είναι «η μετάβαση από την καταναλωτική στην παραγωγική οικονομία»,

-χαρακτήρισε επιβεβλημένο «να προβλεφθεί η συμβολή και η συμμετοχή της νέας γενιάς»,

-πρότεινε να περιλαμβάνει «τον περιορισμό ή την κατάργηση του δουλοκτητικού κράτους γιατί σήμερα έχουμε κράτος απαγορεύσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά

-και σημείωσε: «όταν εγκλωβίζεσαι στη μετρολογία του Μνημονίου χωρίς ελληνικό αναπτυξιακό σχέδιο, εγκλωβίζεσαι σε δυνάμεις έξω απ’ αυτές που θέλουν την καθαρή έξοδο της χώρας στην παραγωγή».

Ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέδειξε για ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα «να γίνει παραγωγική και πολιτισμική επανάσταση στη χώρα» και τόνισε: «η πατρίδα μας πρέπει να παράξει και πρέπει να παράξει σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει γιατί στην αντίθετη περίπτωση δεν έχει μέλλον».

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ εξέφρασε την άποψη ότι «η Ελλάδα έπρεπε ήδη να έχει  εκπονήσει αναπτυξιακό σχέδιο, με συγκεκριμένες προτεραιότητες, σαφείς στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα» και έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην αξιολόγηση και την εφαρμογή: «στη χώρα μας είμαστε καλοί στο σχεδιασμό, πολύ καλοί έως άριστοι στη θεωρίααλλά όχι αποτελεσματικοί όταν έρχεται η ώρα της εφαρμογής».