- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κ. Τσιάρας : Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ερημώνει την Ελληνική Περιφέρεια

Λάβρος εναντίον της συγκυβέρνησης κατά την ομιλία του επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ήταν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Καρδίτσας, κ. Κώστας Τσιάρας.

Ο κ. Τσιάρας δεν χαρίστηκε στους βουλευτές της συγκυβέρνησης, δίνοντας τον τόνο τον οποίον ακολούθησαν οι υπόλοιποι γαλάζιοι ομιλητές.Επεσήμανε στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι «πλέον έχουν κυβερνητικό παρελθόν. Ένα καταστροφικό παρελθόν της 15μηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που συσσωρεύει δεινά και αδιέξοδα για τους πολίτες και την κοινωνία». «Η καραμέλα, που αναμασάτε, πως για όλα φταίει δήθεν το κακό παρελθόν, πρέπει να καταλάβετε ότι έλιωσε, τελείωσε»ανέφερεχαρακτηριστικά.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο βουλευτής της ΝέαςΔημοκρατίαςεπέρριψε την ευθύνη στην κυβερνητικήπλειοψηφία« … για  καταστρατήγηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, του πνεύματος και του γράμματος του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου η Κυβέρνηση να φέρει εσπευσμένα μέσα στο Σαββατοκύριακο τη συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο, που αιφνιδίασε την ελληνική κοινωνία, η οποία είδε για άλλη μια φορά τις ελπίδες της να διαψεύδονται μέσα από ένα απαράδεκτο νομοθετικό πόνημα και μια αποτυχημένη διαβούλευση με τους Θεσμούς, που φόρτωσε στις πλάτες των Ελλήνων μέσα σε δεκαπέντε μήνες 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ νέους φόρους και νέα μέτρα».Σημείωσε, ταυτόχρονα, πως  από τις ρυθμίσεις του κ. Κατρούγκαλου πλήττονται τα οικογενειακά επιδόματα, οι συντάξεις χηρείας και οι αναπηρικές συντάξεις, αλλά και όλες οι παραγωγικές τάξεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μισθωτοί, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι νέοι επιστήμονες.

Σε υψηλούς τόνους, ο Γ.Γ. της Κ.Ο. υποστήριξε, πως «…το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Συγκυβέρνησης αποτελεί μνημείο πολιτικής ασυνέπειας γιατί αναιρεί μέσα σε δύο μήνες όλα όσα υποσχέθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στους αγρότες. Έρχεται να βάλει και τα δύο χέρια βαθιά στην τσέπη τους με την εκτόξευση των ασφαλιστικών εισφορών, ειδικά για τα χαμηλά αγροτικά εισοδήματα όπου η φορολογική επιβάρυνση υπολογίζεται με το τεκμαρτό εισόδημα των αγροτών. Με αυξήσεις που ξεπερνούν το 272% στις ασφαλιστικές εισφορές, με τη γη των αγροτών υποθηκευμένη και με το καθεστώς των «κόκκινων» δανείων, η Κυβέρνηση δεν φτωχοποιείαπλώς οριστικά τους Έλληνες αγρότες, αλλά στην πραγματικότητα τους μετατρέπει σε κολίγους στην ίδια τους τη γη. Καταργεί μέσα σε μια νύχτα όχι μόνο τις ασφαλιστικές κατηγορίες των αγροτών, αλλά και τον ίδιο τον ασφαλιστικό φορέα-στήριγμα της ελληνικής αγροτιάς, τον ΟΓΑ. Συμπαρασύρει ταυτόχρονα στην άβυσσο όσες μικρές επιχειρήσεις της περιφέρειας λειτουργούν σε χωριά και κωμοπόλεις με λιγότερους από δυο χιλιάδες κατοίκους, που ασφαλίζονταν μέχρι σήμερα στον ΟΓΑ, αφού τους υποχρεώνει πλέον να επωμιστούν τις υπέρογκες επιβαρύνσεις του τεκμαρτού εισοδήματος. Το ασφαλιστικό σύστημα, κύριε Υπουργέ, για το οποίο αυτάρεσκα δηλώνετε υπερήφανος, θα ερημοποιήσει την ελληνική περιφέρεια».

Και ο κ. Τσιάρας έκλεισε την ομιλία του αναφέροντας, πως η ΝέαΔημοκρατία θα καταψηφίσει το ασφαλιστικόνομοσχέδιο, « … γιατί είναι αναποτελεσματικό, γιατί είναι ατελέσφορο, γιατί οδηγεί στη ρήξη των γενεών και όχι στην αλληλεγγύη, γιατί είναι αντιαναπτυξιακό και αντιπαραγωγικό. Γιατί δεν μεταρρυθμίζει το ασφαλιστικό, αλλά το απορρυθμίζει πλήρως, γιατί θα οδηγήσει νομοτελειακά σε νέα ελλείμματα, σε νέες «μαύρες τρύπες» και πιθανότατα στο τέλος σ’ ένα νέο ακόμη πιο επώδυνο ασφαλιστικό».