- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Λήγει η προθεσμία για νέες αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Λήγει η προθεσμία για την υποβολή νέων αιτήσεων προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καρδίτσας. Η υποβολή των αιτήσεων μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ξεκίνησε στις 11/7 θα γίνεται έως και την Πέμπτη 18/07/19, από ώρα 9.00π.μ – 12.00π.μ, στην έδρα του Κοινωνικού Παντοπωλείου που στεγάζεται στο πρώην πρώτο λύκειο (δίπλα στο Παυσίλυπο) επί της οδού Μυρμιδόνων 4, από όπου οι ενδιαφερόμενοι θα παραλαμβάνουν τις αιτήσεις στις οποίες θα απαιτείται μόνο η συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να  σπεύσουν να υποβάλλουν αιτήσεις με την προσκόμιση νέων δικαιολογητικών.

 

Δικαιολογητικά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίζουν μαζί με την αίτηση και την υπεύθυνη Δήλωση τους οι ενδιαφερόμενοι είναι:

  1. Εκκαθαριστικό τρέχοντος έτους (το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 6.000 €, με προσαύξηση 20% για κάθε προστατευόμενο μέλος), Ε1, Ε9, όλων των συνοικούντων μελών.
  2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  3. Αντίγραφο κάρτας ανεργίας σε ισχύ όλων των μελών, που συγκατοικούν με τον ωφελούμενο.

4.Απόφαση αναπηρίας .

  1. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.
  2. Για τους αλλοδαπούς επιπλέον, νόμιμη άδεια παραμονής τουλάχιστον ενός έτους και θεωρημένο διαβατήριο.
  3. ΑΜΚΑ αντίγραφο.
  4. Αστυνομική Ταυτότητα αντίγραφο.
  5. Για μονογονεϊκή οικογένεια, Διαζευκτήριο ή άλλο αποδεικτικό που να το αποδεικνύει.
  6. Βεβαίωση απόρριψης η έγκρισης από το πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης (ΚΕΑ)

Η αξιολόγηση των αιτήσεων

Η επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει από την Επιτροπή Αξιολόγησης, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας  του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει με βάση τα προσκομισθέντα δικαιολογητικά και κατόπιν κοινωνικής έρευνας.

 

 Το Κοινωνικό Παντοπωλείο

     Στο πλαίσιο των αποφάσεων 131/2015 και 132/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας,  εγκρίθηκε η ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας το οποίο υπάγεται στην Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού. Αρχικά σε εθελοντική βάση, και μετά από σχετικές ενέργειες της παρούσας δημοτικής αρχής η δομή εντάχτηκε από 11/12/2017  σε πρόγραμμα  που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εργασίας  Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και χρηματοδοτείται από το ΕΚΤ στο πλαίσιο του προγράμματος Θεσσαλίας ΕΣΠΑ  2014-2020. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος αφορά κυρίως στην κάλυψη σε υποδομές, μισθοδοσία, δημοσιότητα, λειτουργικές δαπάνες ενώ η συλλογή τροφίμων  επαφίεται στην καλή διάθεση προσφοράς των συμπολιτών μας.

             Το Κοινωνικό Παντοπωλείο ιδρύθηκε για να συμβάλει στην αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης των κινδύνων του κοινωνικού αποκλεισμού και της αδυναμίας κάλυψης πρωταρχικών αναγκών από πολλές ομάδες του πληθυσμού.

Οι υπηρεσίες που παρέχει αφορούν έναν συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων – ωφελουμένων , που θα εναλλάσσονται, ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότεροι δικαιούχοι και να  είναι δυνατή η έρευνα και η εξέταση για πιθανές μεταβολές.

Στους δικαιούχους προβλέπεται να διανέμονται τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, είδη βρεφικής ανάπτυξης, ένδυσης, υπόδησης, καθώς και παιδικά παιχνίδια. Τα ανωτέρω  προέρχονται ως επί το πλείστον από προγραμματισμό δράσεων της ομάδας έργου του Κοιν. Παντοπωλείου, χορηγίες-δωρεές πολιτών και επιχειρήσεων, των οποίων η συνδρομή συμβάλει στην αποτελεσματικότητα του έργου.

Ευχαριστούμε όλους όσοι ενισχύουν την προσπάθειά μας και ευελπιστούμε στην συνέχιση της προσφοράς τους. «Η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπό μας είναι η ελπίδα να αλλάξει η κοινωνία μας».