- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Λαμπρός ο εορτασμός της εθνικής επετείου στην Καρδίτσα

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε στην Καρδίτσα η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής, ανήμερα της επετείου.

Μαθητές όλων των βαθμίδων, πρόσκοποι, οδηγοί, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, το Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού, η Ραδιολέσχη, οχήματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και φυσικά ο στρατός, που για άλλη μια φορά συγκίνησε, παρήλασαν με εθνική υπερηφάνεια στέλνοντας όλοι μαζί το δικό τους μήνυμα για εθνική ενότητα και ομοψυχία.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Την παρέλαση παρακολούθησαν σύσσωμες οι τοπικές αρχές όπως επίσης και πλήθος πολιτών και σε αυτό βοήθησε και πολύ καλός καιρός που επικρατούσε.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου είχαν ξεκινήσει νωρίτερα το πρωί, με την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης.

Μετά το τέλος της δοξολογίας εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον Υποδιευθυντή του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας, καθηγητή φιλόλογο, κ. Ευθύμιο Κουφογιάννη.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον προ του ηρώου πεσόντων χώρο και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους και εκπροσώπους φορέων.