- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Λαμπρός ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

 Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε στην πόλη της Καρδίτσας η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση, στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, στην οδό Καραϊσκάκη, παρουσία των επισήμων, του Ε.Ε. Σταυρού, μαθητών, σπουδαστών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων, εθελοντικών οργανώσεων, του στρατού και της Πυροσβεστικής.

Όλοι τους παρήλασαν σε άψογους σχηματισμούς στέλνοντας το δικό τους μήνυμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: «Στη συλλογική συνείδηση του Έθνους μας, η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το βαρύ φόρο θυσίας των Ελλήνων για την προάσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και της Ελευθερίας.  Εξέχουσα θέση στο ιστορικό αυτό ορόσημο για την μετέπειτα πορεία της Πατρίδας, συνεχίζουν να καταλαμβάνουν οι συμπολίτες μας Καρδιτσιώτες, οι οποίοι έπεσαν στο Αλβανικό μέτωπο και το Ύψωμα 731, αφήνοντας με το παράδειγμά τους βαριά παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές του τόπου μας. Από αυτά τα κατορθώματα για την προάσπιση της Ελευθερίας, οι Έλληνες οφείλουμε να αντλήσουμε τα πολύτιμα διδάγματα της ιστορίας»

Οι εορταστικές εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει νωρίτερα το πρωί με επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Μετά το τέλος της δοξολογίας εκφωνήθηκε μέσα στον Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κα Νταϊλιανη Ιωάννα, Καθηγήτρια Θεολογίας Εσπερινού Γυμνασίου Καρδίτσας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον προ του ηρώου πεσόντων χώρο και  κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων.