- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Λαϊκή απαίτηση για αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη, με μαζική παρουσία κατοίκων – πληγέντων της γειτονιάς μας, πλατιά σύσκεψη για ενημέρωση με τις τρέχουσες εξελίξεις στο «μέτωπο» των δράσεων για ικανοποίηση της λαϊκής απαίτησης για αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Κάναμε ξεκάθαρο ότι δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα, αν δε υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Έγινε κάλεσμα για συμμετοχή στο αυριανό Συλλαλητήριο-Μουσική Διαμαρτυρία που καλεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην Κεντρική Πλατεία στις 6.30 μμ.

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσουμε παραστάσεις για την επίδοση των αιτημάτων μας, τόσο στο Δήμο Καρδίτσας, όσο και στην αντιπεριφέρεια.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η διανομή ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων, ειδών υγιεινής- καθαριότητας, κλινοσκεπασμάτων και εμφιαλωμένου νερού στους πληγέντες της γειτονιάς σε συνεργασία και στήριξη από το «Στέκι Αλληλεγγύης Πλημμυροπαθών, των Σωματείων και Φορέων ν. Καρδίτσας».

Απαιτούμε-Διεκδικούμε, από την κυβέρνηση, την περιφέρεια και τον δήμο:

Καταγγέλλουμε τις ενέργειες κάποιων «καλοθελητών» που σκίζουν τα καλέσματα – ανακοινώσεις της Επιτροπής μας, ενώ αφαίρεσαν και το αναρτημένο πανό στην Παιδική Βιβλιοθήκη Σαμαροπούλου (που, να σημειωθεί, ότι μόλις σήμερα – 24 μέρες μετά την πλημμύρα – έβγαλαν λίγη λάσπη και άνοιξαν τα παράθυρα, για να «αεριστεί», ενώ τα λασπωμένα βιβλία είναι ακόμα στα ράφια!).

Συνεχίζουμε τη συγκέντρωση υπογραφών ! Η αλληλεγγύη είναι το δικό μας όπλο!

 

Της Επιτροπής Πληγέντων Κατοίκων Αλιάκ Μαχαλά