- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Λαϊκή Συνέλευση ζητούν οι κάτοικοι της Οξυάς

Την άμεση σύγκλιση Συνέλευσης των κατοίκων, σε κατάλληλο χρόνο και τόπο, ζήτησαν με έγγραφη αίτησή τους προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας Οξυάς και το Δήμαρχο Μουζακίου οι τοπικοί σύμβουλοι με το συνδυασμό «Οξυά, χωριό με μέλλον» Νικόλας Κούτσικος και Κων/νος Χαλίλης.

Η Συνέλευση ζητήθηκε με βάση τα καθοριζόμενα από τα άρθρα 85 και 88 του ν. 3852/2010, όπως αυτά ισχύουν, αλλά και μετά την εκφρασθείσα έντονη επιθυμία σημαντικής μερίδας Οξυωτών, προκειμένου οι Οξυώτες να ενημερωθούν πλήρως και να εκφράσουν γνώμη  για  θέματα που αφορούν τα προωθούμενα στο χωριό μας και στη γύρω περιοχή αιολικά πάρκα και μικρά υδροηλεκτρικά, το αίτημα γνωστής εταιρίας για μονάδα εμφιάλωσης στην Οξυά καθώς και τα υπόλοιπα μνημονευόμενα στο ανωτέρω άρθρο 85 θέματα.

Σε ότι μας αφορά εμμένουμε στις θέσεις μας για πλήρη ενημέρωση των συγχωριανών μας και στην κατόπιν αυτής λήψη των όποιων αποφάσεων αφορούν την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου του χωριού μας, από τον οποίο εκτιμούμε πως εξαρτάται η επιβίωση και το μέλλον του, και ζητούμε, πριν την λήψη της οποιαδήποτε σχετικής απόφασης, να  προηγηθεί η πλήρης καταγραφή και συνεκτίμηση τόσο των υφιστάμενων όσο και, κατά το δυνατό, των μελλοντικών αναγκών ύδρευσης και άρδευσης των Οξυωτών.

Εκτιμούμε, ακόμα, πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγνοηθούν και να παραγκωνιστούν τυχόν προτάσεις που θ’ αφορούν την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου του χωριού της Οξυάς για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και της παραγωγικής διαδικασίας, τον εναλλακτικό τουρισμό με τις αντίστοιχες δραστηριότητές του, κ.λ.π., για τις οποίες ο τόπος μας θεωρείται ιδανικός.