- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μέτρα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών ζητά η ΕΝΠΕ

Δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών που εμφανίστηκαν στην περιοχή του Έβρου, ζητά με επιστολή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός προς τους αρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου και Εξωτερικών κ. Νικόλαο Ξυδάκη.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης κάνουν μία τεράστια προσπάθεια να ανασχεθεί η επέκταση της νόσου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αγοραστού:

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, από 21/08/2015 επιβεβαιώθηκαν κρούσματα Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών στο έδαφος της χώρας και πιο συγκεκριμένα στην Π.Ε Έβρου, στην Περιφέρεια Ανατολ. Μακεδονίας και Θράκης. Από  τότε και μέχρι και σήμερα η νόσος επεκτάθηκε στην Ξάνθη,  στην Καβάλα και ήδη υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στη  Λήμνο.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας έχοντας  υπόψη ότι :

και εκτιμώντας όλα τα επιδημιολογικά και επιστημονικά δεδομένα και τις υπάρχουσες πληροφορίες και με μοναδικό κριτήριο την αποτελεσματική αντιμετώπιση του νοσήματος, για την προστασία του κτηνοτροφικού κεφαλαίου,  του εισοδήματος των κτηνοτρόφων και την οικονομία της χώρας 

Ζητά άμεσα

Η κρίσιμη περίοδος που περνάει η χώρα μας και η ανάγκη συμβολής του πρωτογενή  τομέα στην ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου, καθιστούν νομίζουμε τα παραπάνω μέτρα επιβεβλημένα.