- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μέτρα στήριξης της υγείας και των εργαζομένων ζητάει η ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας

Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που όλοι αντιμετωπίζουμε απαιτείται επιτακτικά να ληφθούν όλα τα  αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος υγείας το Ν.Τ. Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ τις είχε επισημάνει και είναι σε όλους γνωστές πολύ πριν την εμφάνιση του κορονοϊού. Αυτές οι ελλείψεις δεν προέκυψαν τυχαία.  Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής, των μνημονίων,  των κατευθύνσεων της ΕΕ που πιστά ακολούθησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις με στόχο την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

          Για την επίλυση των προβλημάτων στον τομέα της Υγείας συμμετείχαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα μαζί με άλλους φορείς της Καρδίτσας σε συλλαλητήρια που στόχο είχαν την υπεράσπιση του Δημόσιου συστήματος Υγείας.

         Τώρα, είναι η στιγμή που πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι πολίτες τη σημασία που έχει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας για την προστασία της Υγείας τους.

          Η Ε.Γ στέκεται στο πλευρών των εργαζομένων και εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στους λειτουργούς του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, οι οποίοι με αυταπάρνηση δίνουν τη ΜΑΧΗ, με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής, απέναντι στον Κορωνοϊό. 

          Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στα δικαιώματά μας και καλούμε τους εργαζόμενους να μην ρίξουν τις απαιτήσεις τους για την υγεία τη δική τους και των ασθενών τους.

         Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ακολουθήσουμε οδηγίες, όπως τις πρόσφατες του ΕΟΔΥ, ότι «σε περίπτωση έλλειψης γαντιών, μπορεί η εξέταση να γίνει με γυμνά χέρια, αρκεί να χρησιμοποιείται αντισηπτικό».

                                    Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε :

  1. Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητων μέτρα ατομικής προστασίας των εργαζομένων
  1. Να σταματήσει η ομηρία των χιλιάδων εργαζομένων και η κάθε ελαστική σχέση εργασίας και στα νοσοκομεία. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και του επικουρικού προσωπικού που εργάζονται σήμερα στα Νοσοκομεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  2. Άμεσες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για κάλυψη όλων των αναγκών με γρήγορες διαδικασίες .
  3. Καμία παραβίαση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στους χώρους των δομών υγείας του νομού με το πρόσχημα των ειδικών συνθηκών που έχει δημιουργήσει η επιδημία του κορονοϊού (εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτη δουλειά, άδειες, ρεπό κλπ.).
  4. Να υπάρχει 24ωρη λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για να μην οδηγηθούμε σε μια νέα υπερσυσσώρευση ασθενών στα κεντρικά Νοσοκομεία.
  5. Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, για όλους τους εργαζόμενους και τους ασθενείς.
  6. Έκτατη κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των αυξημένων- έκτακτων αναγκών.
  7. Άμεσα να καταρτιστεί σχέδιο επίταξης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του ιδιωτικού τομέα.