- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μέχρι τις 9 Απριλίου οι δηλώσεις για συμμετοχή στις Πανελλαδικές

Η υποβολή αιτήσεων – δηλώσεων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) συνεχίζεται έως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, η υποβολή των αιτήσεων – δηλώσεων γίνεται αποκλειστικά εξ αποστάσεως και μέσω αποστολής e-mail στα Λύκεια τα οποία στη συνέχεια καταχωρίζουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ [1], αναρτώνται τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος).

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά, πρέπει ως τις 9 Απριλίου να υποβάλουν-αποστείλουν με email στο Λύκειό τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Οι απόφοιτοι που έχουν υποβάλει – αποστείλει στα Λύκεια την αίτησή τους, παρακαλούνται να επικοινωνούν με τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες έτσι ώστε να επιβεβαιώνεται η αποστολή της αίτησής τους.