- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μήνυμα Λάμπρου Τσιούκη για τη νέα σχολική χρονιά

 Μια καινούρια σχολική χρονιά αρχίζει και φέτος για τους μαθητές και τις μαθήτριες όλης της χώρας και φυσικά του νομού Καρδίτσας.Μια χρονιά που θα ανοίξει νέα γνωστικά πεδία για τους μαθητές και θα τους δώσει τη δυνατότητα να διευρύνουν τον πνευματικό τους ορίζοντα. Ειδικότερα για τους μαθητές της Γ΄λυκείου θα είναι μια χρονιά αγώνα και προσπάθειας για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. ‘Ομως είναι και ένα σημαντικό ξεκίνημα για τα ”πρωτάκια” που θα μπουν για πρώτη φορά στις σχολικές αίθουσες.

Αυτή η σχολική χρονιά όμως ξεκινά και με αλλαγές που εξήγγειλε πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, αλλαγές που δημιουργούν ασάφειες και προβληματισμούς αναφορικά με την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, την έγκαιρη κάλυψη των κενών θέσεων των εκπαιδευτικών, τη διανομή βιβλίων και εκπαιδευτικού υλικού και κυρίως την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Με την ελπίδα ότι δεν θα παρουσιαστούν ιδιαίτερα προβλήματα εύχομαι στους μαθητές και τις μαθήτριες του ν. Καρδίτσας και τους εκπαιδευτικούς ”καλή αρχή” και ”καλή σχολική χρονιά” με υγεία, δύναμη και φώτιση.

 

Του προέδρου της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Καρδίτσας Λάμπρου Τσιούκη