- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μήνυμα του Δ/ντη Β΄θμιας κ. Μ. Παπανούσκα για τη νέα σχολική χρονιά

Η σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα, μας βρίσκει όλους με όνειρα κι ελπίδες, όχι μόνο για ταγεμάτα από προσδοκίες παιδιά μας, αλλά για όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο. Η ποιότητα της παιδείας μας είναι αυτή, που υπόσχεται ενδυνάμωση  για τους μαθητές και μαθήτριες, ενεργή συμμετοχή και εμπλουτισμό της προσωπικής εμπειρίας για τους εκπαιδευτικούς, αυτογνωσία και κοινωνικά δικαιότερη κοινωνία.

Σήμερα που τα σχολεία ανοίγουν με σημαντικά λιγότερες ελλείψεις, με τα βιβλία και τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους, η σκέψη μας περιλαμβάνει όλες τις συνιστώσες του εκπαιδευτικού κόσμου.

Η σκέψη μας περιλαμβάνει την απορία των παιδιών μας για τη χαρά της γνώσης, με την ελπίδα να βιώσουν ένα εκπαιδευτικό σύστημα ελκυστικό, απαλλαγμένο από καταναγκασμούς και φόβητρα.

Περιλαμβάνει την αγωνία των γονιών για ένα μέλλον που θα ικανοποιεί και θα αναδεικνύει τις γνώσεις και δεξιότητες των παιδιών τους, με την ελπίδα να ζήσουν σε έναν κόσμο δικαιότερο και ασφαλέστερο.

Περιλαμβάνει την αναζήτηση των εκπαιδευτικών για ένα σχολείο που δεν θα “μεταλαμπαδεύει” απλώς τη γνώση, με την ελπίδα να καλλιεργεί τις ικανότητες εκείνες των παιδιών μας, ώστε να οικοδομήσουν σε στέρεα θεμέλια, τις γνώσεις και τις αξίες για περισσότερη ελευθερία και δικαιοσύνη.

Περιλαμβάνει ακόμη και τα παιδιά εκείνα, που σήμερα, χωρίς τη θέλησή τους, δεν παρευρίσκονται σε κανένα σχολείο, άτυχα θύματα ανόητων πολιτικών παιχνιδιών, με την ελπίδα να κρατήσουν τις μνήμες του τόπου τους στις νέες τους πατρίδες.

Πιστεύουμε άλλωστε πως“η εκπαίδευση είναι ένα λειτούργημα βαθειά ριζωμένο στην αναζήτηση και στην ελπίδα” (BellHooks).

Εύχομαι ολόψυχα μια καλή σχολική χρονιά!!!

Μιχάλης Παπανούσκας

Διευθυντής Εκπαίδευσης