- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μήνυμα του ΠΑΜΕ Καρδίτσας για το Πολυτεχνείο

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας που καθημερινά στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, με τη σταθερή αγωνιστική δράση, δίνει συνέχεια και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις του εργαζόμενου λαού, χαιρετίζει και τιμά την 45η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973.

Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες, του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας από τον αταλάντευτο και διαρκή αγώνα ενάντια στη φασιστική, αμερικανονατοϊκή δικτατορία, αλλά και η αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στα βασανιστήρια και στις εξορίες, αποτελούν οδηγό και εμπνέουν τα σημερινά αγωνιστικά βήματά μας.

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, τη νεολαία σε μια περίοδο που ο καπιταλισμός συνεχίζει να συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα. Η φετινή επέτειος αποκτά από τις ίδιες τις εξελίξεις περιεχόμενο πιο επίκαιρο από ποτέ, ενάντια στη βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ» βρίσκεται χωμένη ως το λαιμό στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Έχει κάθε λόγο να θέλει να σβήσει από τη μνήμη του λαού μας, τα βαμμένα με αίμα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα στην πύλη του Πολυτεχνείου. Είναι η κυβέρνηση, που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε μία απέραντη βάση του ΝΑΤΟ, που ξεπλένει ως σύγχρονο πλυντήριο καθημερινά το ρόλο του, το ρόλο των Αμερικάνικων κυβερνήσεων, των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας, όπως αναφέρει η κυβέρνηση! Όπου πηγαίνει σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία με τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση να στείλουν μήνυμα εναντίωσης της μετατροπής της χώρας μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο, που την καθιστά «μαγνήτη» επιθέσεων στο φόντο των πολύ οξυμένων ανταγωνισμών.

Σήμερα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΝΑΤΟ δεν υπάρχει για την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, άλλη επιλογή παρά μόνο ο συνεχής, συνεπής ταξικός αγώνας αντίστασης και αντεπίθεσης, η οργάνωση, ο αγώνας με σύνθημα «οι ανάγκες μας μπροστά και όχι τα κέρδη των λίγων». Με αυτό το περιεχόμενο πραγματοποιούνται καθημερινά αγωνιστικές πρωτοβουλίες στους κλάδους και σε χώρους δουλειάς, σε αυτό το δρόμο θα βαδίσουμε για την επιτυχία της πανεργατικής – πανελλαδικης απεργίας στις 28 Νοέμβρη.

Είναι ανάγκη σήμερα να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Να δυναμώσει συνολικά ο αγώνας, που βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας, απομονώνοντας τις δυνάμεις εκείνες, που σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο υπονομεύουν τους αγώνες, τις διεκδικήσεις μας, που χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, που φέρνουν ξανά μέσα στα σωματεία το συνδικαλιστικό της ασφάλειας, ασφαλίτες, όπλα και χωροφύλακες. Να είναι σίγουροι ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ξέρει και έχει τον τρόπο να τους αντιμετωπίσει.

Τα οράματα και τα ιδανικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ο ασφαλής και ο μόνος δρόμος, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να προσανατολίσουμε τους αγώνες μας. Έτσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους. Έτσι απαντάμε στους σημερινούς υμνητές της χούντας, στους φασίστες – δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, στα τσιράκια και τους μπράβους των αφεντικών, που δε θα πρέπει να βρίσκουν μέρος να σταθούν.

Έτσι θα συμβάλουμε αποφασιστικά, ώστε να γίνουν πράξη τα συνθήματα των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του Πολυτεχνειου του ’73, «εξω αι ηπα», «εξω το νατο», «εθνικη ανεξαρτησια».