- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μήνυμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ για την Πρωτομαγιά

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους/ες σε όλο τον κόσμο να γιορτάζουν, να τιμούν τους νεκρούς τους και να παλεύουν κάτω από νέες, ιδιόμορφες συνθήκες που συνεχώς μεταβάλλονται.

Η Πρωτομαγιά ήταν, είναι και θα παραμείνει, παρά τις προσπάθειες κάποιων, φωτεινός φάρος για τους αγώνες του χθες και του αύριο, ένα μήνυμα αντίστασης στις πολιτικές της μπουρζουαζίας, των ιμπεριαλιστών και των διεθνών συμμαχιών τους.

Το αίμα των εργατών που χύθηκε στο Σικάγο το 1886 υπενθυμίζει το καθήκον μας σήμερα, πως τίποτε δεν χαρίζεται: όποιο δικαίωμα και ελευθερία έχει κερδίσει η τάξη μας έχει κερδηθεί με θυσίες και συγκρούσεις, με οργανωμένους αγώνες.

Η συρρίκνωση των μισθών, η διάλυση του Κοινωνικού Κράτους η φορολεηλασία των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων, η διάλυση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος, οι περικοπές των κοινωνικών παροχών για την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η ουσία της Μνημονιακής πολιτικής που επιβάλλουν διαχρονικά οι Κυβερνήσεις έως σήμερα στην πλάτη των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, συνεχίζει να εφαρμόζει και να επιτείνει τις ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές και  αντί να θριαμβολογεί για έξοδο από τα μνημόνια, θα πρέπει να σκύψει με σεβασμό πάνω στα ερείπια και τις στάχτες των μνημονιακών πολιτικών για να επουλώσει τις πληγές.

Ο φετινός εορτασμός για εμάς τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για ενωτικούς αγώνες με στόχο την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς που θα γίνει στην πλατεία δικαστηρίων της Καρδίτσας την Τετάρτη 1η Μάη στις 10:00 το πρωί. Προσυγκέντρωση στις 9:30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.