- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μαγική μουσική βραδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας

 Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο 8 Απριλίου το βράδυ στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης μας. Τρεις μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας, οι Πάρις Ριζάς – Πιντζόπουλος (βιολί), η Κατερίνα Μπουμπάρα (βιολί) και ο Ορέστης Σιωρόπουλος (βιολί), μαζί με την καθηγήτρια πιάνου του Μουσικού Σχολείου κ. Ζωή Αθανασίου (πιάνο) μάγεψαν το κοινό που παρευρέθηκε στη συναυλία με την ερμηνεία και τον άψογο συντονισμό τους και προσέφεραν μια ιδιαίτερη μουσική περιπλάνηση σε διάσημα έργα – αριστουργήματα συνθετών από  διάφορες εποχές της ιστορίας της μουσικής.

Έτσι, από τους  βιρτουόζους μαθητές ακούσαμε μεταξύ άλλων  τη Μικρή Νυχτερινή Μουσική του W.A.Mozart, το Intermezzo από το Άξιον Εστί του Μ. Θεοδωράκη, τον Κανόνα σε ρε μείζονα του J. Pachelbel, την Airτου J. S. Bach, τη μουσική από την ταινία “Schindler’slist”, κ.α., ένα πρόγραμμα που προετοιμάστηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Μουσικών Συνόλων που υπάρχει στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του Μουσικού Σχολείου.

Η εκδήλωση αυτή ήταν το αποτέλεσμα της σύμπραξης του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας και το Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας (ΣΦΑΜΚ).

Χαιρετισμό και Ευχές για καλό Πάσχα απηύθυνε η πρόεδρος του ΣΦΑΜΚ κ. Καραμπινάη οποία ευχαρίστησε την προϊσταμένη κ. Βαιοπούλου και το επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας  και προέτρεψεόσους απότο κοινό επιθυμούν να γίνουν μέλη στο Σύλλογο με την πεποίθηση και ελπίδα ότι θα συμβάλλουν όλοι με αυτό τον τρόπο στην προώθηση και προβολή του Αρχαιολογικού Μουσείου και των δράσεών του.

Η βραδιά αφιερώθηκε  στο ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Ανδρέα Γεωργίου που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά εκείνη την ημέρα.

Η ζωντανή μετάδοση της εκπομπής στο διαδίκτυο έγινε με τη στήριξη του κ. Βαγγέλη Παπαβασιλείου (ComputerCenter), ενώ την προετοιμασία αυτού του συνόλου και τον μουσικολογικό σχολιασμό των έργων είχε η κ. Ζωή Αθανασίου.

Στο κατάμεστο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου που αποδείχτηκε ο πλέον κατάλληλος χώρος για την πραγματοποίηση συναυλιών μουσικής δωματίου, παρευρέθηκαν η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατσαβριά – Σιωροπούλου, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος, ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Σβάρνας, ο πρώην Νομάρχης Καρδίτσας κ. Διδάγγελος, ο Δ/ντης Β/θμιαςΕκπ/σης ν. Καρδίτσας κ. Παπανούσκας, η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου  Μουζακίου κ. Τόλια, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Αυτοδιοίκησης, ο Δ/ντής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας, η Δ/ντρια του ΔΩΚ, ο Πρόεδρος του Μουσείου Πόλης, ο Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων,  ο Πρόεδρος των Τριτέκνων, η Πρόεδρος του Κέντρου Γυναικών, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, ενώ ευχές έστειλε ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Τσιάρας.