- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μαζική η συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Καρδίτσας

Την Τετάρτη, 10-1-2018, στο Ειρηνοδικείο Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε η μαζικότερη, από κάθε άλλη φορά, συγκέντρωση. Συγκεντρωθήκαμε στον χώρο έξω απ’ τα δικαστήρια, όπως κάθε Τετάρτη, η Κίνηση Πολιτών κατά των πλειστηριασμών Ν. Καρδίτσας με μια, ομολογουμένως, πολύ καλή παρουσία. Τη συγκέντρωση πλαισίωσαν επίσης, ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ, το Εργατικό Κέντρο και άλλες συλλογικότητες, καθώς και δεκάδες Καρδιτσιώτες. Μάλιστα, για πρώτη φορά, ελπίζουμε να μην είναι και η τελευταία, παρέστησαν σχήματα και συλλογικότητες, όπως το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου, το συνδικάτο εργατοτεχνικών, οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων και ο σύλλογος γυναικών Καρδίτσας.
Σχετικά με τους 3 πλειστηριασμούς που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα, οι 2 που αφορούσαν και τα χαμηλότερης αξίας ακίνητα με πολύ μικρές σχετικά οφειλές, όπως μας ενημέρωσε η υπάλληλος πλειστηριασμού Γκιουλέκα-Κατσαβάρα Ελένη που είχε αναλάβει την εκτέλεση, ματαιώθηκαν . Για τον τρίτο πλειστηριασμό δεν παρουσιάστηκε καν η συμβολαιογράφος.
Να τονίσουμε πως, για ακόμα μία φορά, οι δυνάμεις καταστολής ήταν αυξημένες με σκοπό να προστατέψουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, των τραπεζιτών και της κυβέρνησης.
Το συμπέρασμα, από αυτή την πολύ επιτυχημένη ακύρωση των πλειστηριασμών στην πράξη, είναι πως με επιμονή, μαζικότητα, ενότητα και συνεχή αγώνα, μπορούν να υπάρξουν απτά και άμεσα αποτελέσματα για τον όλο και περισσότερο δοκιμαζόμενο λαό αυτής της χώρας αλλά και για τα φτωχότερα στρώματά του.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Τετάρτη 17/1 στις 15:30 στο ειρηνοδικείο, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τον αγώνα μας κόντρα στην τρομοκρατία κυβέρνησης και συνεργατών της!
Και ένα είναι σίγουρο: Θα νικήσουμε!