- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μαζική μαχητική απεργιακή συγκέντρωση στην Καρδίτσα

Με μαζική συμμετοχή εργαζομένων, συνταξιούχων, γυναικών, νέων και αγροτών πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσαν τα σωματεία των οικοδόμων, ιδιωτικών υπαλλήλων και συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν:

– Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), που ο ειδικός γραμματέας της Γιάννης Τσιούτρας απηύθυνε χαιρετισμό καλώντας  τους αγρότες σε νέους αγώνες μπροστά στα τεράστια προβλήματα τους.

– Η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας που ο πρόεδρός της Στράτος Ροδίτης κάλεσε όλους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα την Παρασκευή 4 Οκτώβρη ενάντια στην κατάπτυστη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις βάσεις

Συμμετείχαν ακόμα ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσαςκαι οι Ομάδες Σέκλιζας και Ταμασίου (μέλη της ΟΓΕ).

Ο Στέλιος Σαριδάκης, μέλος του ΔΣ του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας, πρόεδρος του Σωματείου εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας, μέλος της Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕ που ήταν ο κεντρικός ομιλητής, μεταξύ των άλλων τόνισε: «Σήμερα με τη   24ωρη απεργία και την μαζική συγκέντρωση μας, δίνουμε μία ακόμη απάντηση στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, που με  το αντεργατικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της  δίνει τα πάντα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, διασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τις επιχειρήσεις τους, τσακίζοντας όσα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει βάζοντας στο γύψο τα Σωματεία, τη συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε εμείς δεν θα  καταθέσουμε τα όπλα του αγώνα! Με τους αγώνες μας θα επιβάλουμε το δίκιο μας!»

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.