- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μαθητές και καθηγητές από διάφορες χώρες στο ΣΔΕ Καρδίτσας

Την Δευτέρα 1/4/2019 επισκέφθηκαν το ΣΔΕ Καρδίτσας 45 μαθητές και συνοδοί καθηγητές από διάφορες χώρες στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Το όνομα του προγράμματος είναι «T.R.E.E.S.» (Together to Reach Efficient and Encouraging Schools) και στόχος του είναι να διερευνηθούν οι λόγοι της η πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, καθώς επίσης και τι πρέπει να γίνει (δράσεις, κίνητρα, παρεμβάσεις) ώστε να δημιουργήσουμε σχολεία ελκυστικά, επαρκή και ενθαρρυντικά που θα ελαχιστοποιήσουν τον αριθμό των ατόμων που σταματούν τη φοίτησή τους.

Συντονιστής (Coordinator) είναι γαλλικό σχολείο και εταίροι (partners) το 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας και άλλα τρία σχολεία από τη Λιθουανία, την Ισπανία και τη Βουλγαρία.

Επικεφαλής του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας ήταν η διευθύντρια Τσιούντου Νατάσα και οι καθηγήτριες που «τρέχουν» το πρόγραμμα Μητρογώγου Χαρά και Μητρογώγου Σοφία.

Υποδεχθήκαμε τους συμμετέχοντες του προγράμματος στο χώρο πολλαπλών χρήσεων του ΣΔΕ Καρδίτσας, όπου ο διευθυντής τους καλωσόρισε αναφέροντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας (λίμνη Πλαστήρα και αξιοποίηση του ποδηλάτου ως βασικό μέσο μετακίνησης). Στη συνέχεια αποδόθηκαν αναμνηστικά στους εκπροσώπους των 5 σχολείων του προγράμματος. Οι μαθητές του προγράμματος και οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Καρδίτσας δημιούργησαν 3μελείς ομάδες εργασίας με σκοπό την αποτύπωση σε ανώνυμο ερωτηματολόγιο των λόγων που οι τελευταίοι είχαν εγκαταλείψει το σχολείο στα νεανικά τους χρόνια. Τέλος, από τους εκπαιδευόμενους του σχολείου μας προσφέρθηκαν γλυκά, αναψυκτικά και λουλούδια σε όλους τους συμμετέχοντες του προγράμματος.