- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μαθητική Συναυλία στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη ετήσια μαθητική συναυλία της Σχολής Πιάνου της τάξης της καθηγήτριας Αμαλίας Ντούλια του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας, που ανήκει στο Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας.

Στη μεγάλη -τρίωρη- μαθητική συναυλία, συμμετείχαν μικροί μαθητές που ξεκίνησαν μαθήματα πιάνου για πρώτη χρονιά φέτος, όπως και προχωρημένοι σπουδαστές. Στο μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι μαθητές ερμήνευσαν μουσικά έργα για τέσσερα και έξι χέρια. Την παράσταση έκλεψε η συμμετοχή των μητέρων των μικρών παιδιών στα παιδικά μουσικά σύνολα, που έπαιξαν μαζί με τα παιδιά τους στο ίδιο πιάνο, μουσικά έργα για τέσσερα χέρια.

Το κοινό που ήταν στην αίθουσα είχε την ευκαιρία να ακούσει τις ερμηνείες των λιλιπούτιων μαθητών, όπως και τελειόφοιτων σπουδαστών που είναι υποψήφιοι διπλωματικών εξετάσεων (Μουσαφείρη Ελισάβετ). Στη συναυλία παρουσιάστηκαν έργα μεγάλων συνθετών, όπως Bach, Beethoven, Babadjanyan και Liszt. Αυτή η όμορφη μουσική βραδιά ολοκληρώθηκε με την ερμηνεία του Βαλς των λουλουδιών για δύο πιάνα του P. I. Tchaikovsky, από την Καρακαξά Αλεξάνδρα (σπουδάστρια Ανωτέρας Σχολής) και την Αργυρίου Μαρίζα, καθηγήτρια μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.

Η επιβράβευση για όλους του μικρούς και μεγάλους πιανίστες ήταν το θερμό χειροκρότημα που εισέπραξαν από γονείς και φίλους που παρακολούθησαν την εκδήλωση. Αποσπάσματα από εκδηλώσεις μπορούν να βρεθούν στο κανάλι YouTube της καθηγήτριας πιάνου Αμαλίας Ντούλια.

Στη συναυλία έλαβαν μέρος, με αλφαβητική σειρά, οι παρακάτω μαθητές: Αργύρη Δέσποινα, Γαλανόπουλος Ορέστης, Ζάτα Ηλιάνα-Αφροδίτη, Καζάκος Νικόλας, Καϊμάρη Δανάη, Καϊμάρης Ευάγγελος, Καρακαξά Αλεξάνδρα, Μουσαφείρη Ελισάβετ, Μπλέκα Αλκυόνη, Νεύρα Μαρία, Ντανοβασίλη Νεφέλη, Σφυρίδη Ευαγγελία, Σφυρίδης Μελέτιος, Τέλιου Χαρίκλεια, Τσιάρα Αλεξάνδρα.