- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μαχητική συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Μαχητική συγκέντρωση, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς στην Δημοτική Αγορά της Καρδίτσας.

Από μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας χαιρέτισε ο Γιάννης Τσιούτρας μέλος του ΔΣ της ΕΟΑΣΚ. Στον χαιρετισμό του τονισε ότι «το επόμενο διάστημα θα γενικευτούν οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σε σπίτια, χωράφια, στάνες, κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Θα απαιτήσουμε: Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο “κόκκινο”, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και “κούρεμα” του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Να εφαρμόσει άμεσα τη δέσμευσή της η κυβέρνηση για ακατάσχετο όριο, 15.000 ευρώ το χρόνο, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτοκτηνοτρόφων.»

Κάλεσε όλους να συμμετέχουν «την Κυριακή 11 Μάρτη, όπου η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων τιμάει την ηρωική εξέγερση των κολίγων της Θεσσαλίας, με μαχητικό συλλαλητήριο στο χώρο της θυσίας στο Κιλελέρ.»

Στη συνέχεια ο Θωμάς Ντάης μέλος του ΔΣ του σωματείου Οικοδόμων Καρδίτσας, που μίλησε από μέρους του ΠΑΜΕ τόνισε: «Μέχρι σήμερα πληρώσαμε τις συνέπειες της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με ανεργία και εξαθλίωση. Τώρα καλούμαστε να «δώσουμε και το αίμα μας» για την ανάπτυξη και την κερδοφορία των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Έχουν την απαίτηση να τους προσφέρουμε τα σπίτια μας και ό,τι άλλο μπορέσαμε ο καθένας από μας να αποκτήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια δουλεύοντας σκληρά.

Μετά την εξασφάλιση της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχωρούν ακόμα παραπέρα με κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ακόμη και επιδομάτων αναπηρίας μέσα από τραπεζικούς λογαριασμούς αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Αυτοί είναι που μας εμπαίζουν ότι στο έργο της δικής τους «δίκαιης ανάπτυξης» θα πάρουμε και εμείς μέρος κάνοντας τους κομπάρσους υπηρέτες. Μαζί με τη ΓΣΕΕ, το ΣΕΒ και όλα τα υπόλοιπα αστικά επιτελεία τους συνεργάζονται πολύ καλά και «παλεύουν» χέρι – χέρι, για να προσελκύσουν επενδύσεις. Μαζί με τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό που στηρίζει με νύχια και δόντια η πλειοψηφία του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας κάνουν ολόκληρα συνέδρια, για να ενισχύσουν την «υγιή» επιχειρηματικότητα και κατά τα άλλα έχουν το θράσος να καμώνονται ότι μας συμπονούν, που χάνουμε τα σπίτια μας.

Δεν θέλουμε ελεημοσύνες. Οι εργαζόμενοι δεν είναι επαίτες. Η μόνη απάντηση στη συνεχιζόμενη επίθεση που δεχόμαστε είναι ο οργανωμένος αγώνας. Η πάλη για υπεράσπιση της ζωής, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Σας καλούμε να οργανώσουμε την πάλη για την προστασία της λαϊκής κατοικίας. Να δυναμώσουμε τον αγώνα και μέσα από τα σωματεία εργαζομένων, τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Η υπόθεση της αντίστασης και η έκφραση της ταξικής αλληλεγγύης είναι δική μας ευθύνη.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του σημείωσε: « Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Κανείς να μη μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής, για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας.»