- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μεγάλη η συμμετοχή στην ετήσια εκδρομή λήξης των Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Μεγάλη συμμετοχή στην ετήσια εκδρομή λήξης των Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου. Με την Χάρη του Θεού η φετινή κατηχητική περίοδος για το έτος 2018-2019 τελείωσε.

Γύρω στα 1000 παιδιά στις 18 Μαΐου 2019 απόλαυσαν κάτω από την σκέπη της Εκκλησίας μας την καθιερωμένη εκδρομή τους, που γίνεται πάντα την Άνοιξη για όλα τα παιδάκια των κατηχητικών της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας.

Την εκδρομή λήξης όλων των κατηχητικών ευλόγησε και λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, ο οποίος εκτός από μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά και πολλή αγάπη που απλόχερα χάρισε σε όλα τα παιδιά του, μικρά και μεγάλα, ευχαρίστησε θερμά τους αξιαγάπητους και εκλεκτούς γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν και φέτος στο κατηχητικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αλλά και τους κατηχητές για την διακονία τους και ευχήθηκε σε όλους καλό και ευλογημένο καλοκαίρι. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε επίσης και τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Γεώργιο Κωτσό για την φιλοξενία και του προσέφερε ως δώρο μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου.

Προορισμός για φέτος ο Ιερός Ναός των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων με το καταπράσινο αλσύλλιο στον φιλόξενο και πανέμορφο Πύργο Ιθώμης του Δήμου Μουζακίου.

Ο Πύργος Ιθώμης βρίσκεται 20 χλμ. από την Καρδίτσα και 11 χλμ. ανατολικά του Μουζακίου, στους πρόποδες της οροσειράς των Αγράφων και πλάι στα ερείπια της προομηρικής πόλης «ΙΘΩΜΗ». Ένα σύγχρονο χωριό που ταυτόχρονα διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Χτισμένο μέσα σε πλούσια βλάστηση που ελκύει τον επισκέπτη ο οποίος ενθουσιάζεται από τις φυσικές του ομορφιές.

Το όνομά του το χωριό το πήρε από τον πύργο (ακρόπολη) της προομηρικής πόλης «ΙΘΩΜΗ» που βρίσκεται πλάι στο χωριό, θέλοντας έτσι οι κάτοικοί του να διατηρήσουν την ένδοξη ιστορία της περιοχής και να τιμήσουν τους προγόνους τους που έζησαν και δημιούργησαν στο τόπο αυτό.

Στον πανέμορφο αυτό χώρο, γύρω στα 1000 παιδιά από όλη την επικράτεια της Μητρόπολής μας ( Νομός Καρδίτσας και επαρχία Φαρσάλων ) μαζί με γονείς και Ιερείς των περιοχών τους, αλλά και τους κατηχητές των κατηχητικών γέμισαν τον χώρο του αλσυλλίου, του Ιερού Ναού των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 από τις 11.00 το πρωί.

Το πρόγραμμα είχε ως εξής:

  1. 11:00 π.μ. Άφιξη των λεωφορείων στον προαναφερθέντα χώρο.
  2. 11.00 π.μ. Άφιξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου και του Δημάρχου Μουζακίου κ. Γεωργίου Κωτσού
  3. Παράκληση στον Ναό των Αγίων Αποστόλων Πύργου Ιθώμης
  4. Στην συνέχεια, ο π. Παναγιώτης Καλλιώρας, υπεύθυνος του γραφείου νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους Ιερείς, τους κατηχητές και τα παιδιά για την παρουσία τους στην εκδρομή λήξης των κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
  5. Στην συνέχεια έγινε σύντομος χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Μουζακίου.
  6. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από την μπαντίνα του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας υπό την διεύθυνση του καθηγητού μουσικής κ. Άγγελου Παλαπέλα.
  7. Σύντομος χαιρετισμός και ευχαριστίες από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο.
  8. Στην συνέχεια έγινε ομιλία από τον Καθηγητή-Θεολόγο κ. Σωτήριο Λασδινό για την Ιστορία του Πύργου Ιθώμης.
  9. Υπέροχα χριστιανικά τραγούδια από τα παιδιά του κατηχητικού του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά
  10. Στην συνέχεια οι γλυκές μελωδικές φωνές των παιδιών από την χορωδία των κατηχητικών συναντήσεων της Πόλης της Καρδίτσας υπό την διεύθυνση του καθηγητού μουσικής και μαέστρου αυτής κ. Άγγελου Παλαπέλα, χάρισαν όμορφες στιγμές σε όλους,
  11. Και τέλος οι γλυκές μελωδίες των παραδοσιακών τραγουδιών ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους στην όμορφη παράδοσή μας

H Ιερά μας Μητρόπολη πρόσφερε εκτός από την μεγάλη γεμάτη αγάπη αγκαλιά, σε όλα τα παιδάκια νεράκι για να ξεδιψάσουν γλυκίσματα και παγωτό για να γλυκαθούνε και αναμνηστικά δωράκια!

Τα παιδιά χάρηκαν για άλλη μια φορά, μια υπέροχη εκδρομή, κλείνοντας έτσι η κατηχητική χρονιά με τις καλύτερες αναμνήσεις και πνευματικά εφόδια που θα τους συνοδεύουν σε όλη τους την ζωή.

Τον συντονισμό και την διοργάνωση της εκδρομής είχε το γραφείο νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως μας.