- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Ευρ. Εβδομάδας Κινητικότητας

Με “βροχή” εκδηλώσεων και δράσεων συνεχίζονται όλη την εβδομάδα οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της εβδομάδας κινητικότητας. Το απόγευμα της Δευτέρας κυριάρχησε η ποδηλατοβόλτα στην πόλη με εκκίνηση από την κεντρική πλατεία Ελευθερίας, από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρδίτσας και το Δήμο Καρδίτσας .  Είχε προηγηθεί Δενδροφύτευση στον αύλειο χώρο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Γιολδάση, από τα παιδιά, τους καθηγητές του ΚΔΑΠ, σε συνεργασία με το Τμήμα Συντήρησης Χώρων Πρασίνου της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου και το Τμήμα Παιδείας – Πολιτισμού του Δήμου.

Εξάλλου την Τρίτη   το πρωί πραγματοποιήθηκε, εκδήλωση στο Αθλητικό Πάρκο, με τον χρωματισμό τμήματος του πεζοδρομίου επί της οδού Αλ. Παναγούλη, με τα παιδιά του 4ου  Γυμνασίου, σε συνεργασία με τις Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου Καρδίτσας.

Στη συνέχεια έγινε ομιλία με θέμα «Ασφαλής οδήγηση και ποδηλασία», για τα παιδιά της 5ης και 6ης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, από το Τμήμα Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας. Ακολούθησαν ομιλίες με θέμα «Φυσική άσκηση, υγεία και σωστή διατροφή στους νέους», από τον Θανάση Χασιαλή καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ υποψήφιο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη Βασιλική Βάρρα, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο και « Τρέφομαι υγιεινά – Ασκούμαι καθημερινά» από τους γυμναστές Βασιλική Γκανούρη και Απόστολο Γανιά,  στους μαθητές του 5ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, στην αιθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου. Επίσης έγινε δενδροφύτευση στον προαύλειο χώρο του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας, από τους μαθητές του, σε συνεργασία με το Τμήμα Συντήρησης Χώρων Πρασίνου της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου του Δήμου. Τέλος υπήρξε επίσκεψη του 14ου Δημοτικού Σχολείου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου για μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής από τον αρμόδιο υπάλληλο του Τμήματος Παιδείας – Πολιτισμού του Δήμου και ενημέρωση από την 1η ΤΟΜΥ Καρδίτσας με θέμα «Τα οφέλη του βαδίσματος και της ποδηλασίας στην υγεία μας».

Τέλος το απόγευμα της Τρίτης τα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας – Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας, μεταμορφώθηκαν  σε παιχνίδια, με τη βοήθεια της μακιγιέζ Χαρούλας Κουκουβάνη και της καθηγήτριας χορού Ξένιας Παπαθανασίου, στο αναψυκτήριο του άλσους Παυσιλύπου και υποδέχθηκαν στον παιχνιδόκοσμό τους μικρούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Καρδίτσα.

 

Το πρόγραμμα της Τετάρτης

 

Πρωί

08.30 Χρωματίζουμε την πόλη μας, εκδήλωση στο Αθλητικό Πάρκο, με τον χρωματισμό του πεζοδρομίου επί της οδού Αλ. Παναγούλη, με τα παιδιά του 7ου  Γυμνασίου, σε συνεργασία με τις Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου Καρδίτσας

09.00 Δενδροφύτευση στον προαύλειο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης «Αγγελική Βαρελά» από μαθητές του 9ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου,  , σε συνεργασία με το Τμήμα Συντήρησης Χώρων Πρασίνου της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου του Δήμου.

10.00 Μάθημα με θέμα «Ασφαλές Περπάτημα και Ποδηλασία» στους μαθητές της 5ης και 6ης τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, από το Τμήμα Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας.

10.00 Ομιλία με θέμα «Φυσική άσκηση, υγεία και σωστή διατροφή στους νέους», από τον Θανάση Χασιαλή καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ υποψήφιο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη Βασιλική Βάρρα, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, για τα παιδιά της Α’ Λυκείου, του 2ου Γενικού Λυκείου, του 1ου ΕΠΑΛ, του 2ου ΕΠΑΛ και του Μουσικού Λυκείου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας

 

Απόγευμα

15.00-20.00 Όλη η πόλη μεταμορφώνεται σε μουσείο με διάσπαρτα έργα τέχνης ντόπιων καλλιτεχνών! Οι υπαίθριοι κατανεμητές τηλεφωνίας, είναι ο καμβάς όπου χρώμα, ζωντάνια και όμορφες εικόνες θα πάρουν τη θέση του άχαρου γκρίζου, από καλλιτέχνες της πόλης μας.