- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με αφορμή την επίθεση στην Παιδιατρική Κλινική

 Με αφορμή το θάνατο νηπίου οικογενείας ρομά, που σημειωτέον δεν έλαβε χώρα στο Γ.Ν. Καρδίτσας, ομάδα ρομά επιτέθηκε οργανωμένα στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας, προπηλακίζοντας Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό και προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές, τόσο στο χώρο της Κλινικής, όσο και στο χώρο του Εξωτερικού της Ιατρείου. Πρόκειται για τρομοκρατική και στοχοποιημένη επίθεση, την οποία η Διοίκηση του Γ.Ν. Καρδίτσας καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Καρδίτσας ήδη από την πρώτη στιγμή του συμβάντος βρίσκεται στο πλευρό των Εργαζομένων και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, τόσο προς την κατεύθυνση της τιμωρίας των δραστών, όσο και προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των παγίων και πλέον οξυμένων προβλημάτων της Παιδιατρικής Κλινικής, με την κάλυψη και τη δημιουργία θέσεων Ιατρικού Προσωπικού. Προς αυτή δε την κατεύθυνση θα συνεχίσει να εργάζεται αδιάκοπα μέχρι και την εκπλήρωση των αιτημάτων της.

Δηλώνει δε απερίφραστα την αμέριστη συμπαράστασή της στους Εργαζόμενους του Νοσοκομείου, που καθημερινά παρέχουν με αυταπάρνηση υψηλόβαθμες υπηρεσίες υγείας, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά της για την αποτροπή επικίνδυνων φαινομένων βίας και αυτοδικίας, που έχουν άμεση επίπτωση στους ασθενείς και εν γένει στη Δημόσια Υγεία. Ταυτόχρονα, καλεί όλο το Προσωπικό του Γ.Ν. Καρδίτσας, τους Πολίτες και τη Συντεταγμένη Πολιτεία να συνδράμουν προς το σκοπό αυτό και ζητά την άμεση ανταπόκριση της 5ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, ώστε το Νοσοκομείο μας να ανταπεξέλθει των χρόνιων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει και ιδιαιτέρως σήμερα με τη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής, που, μετά από αυτό το γεγονός, στερείται επαρκούς Ιατρικού Προσωπικού.

 

Από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας