- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με διαδικασία fasttrack η τροφοδότηση με φυσικό αέριο των Φαρσάλων

Με διαδικασία «fasttrack» η πόλη των Φαρσάλων  τροφοδοτήθηκε με φυσικό αέριο, καθώς οκτώ μόλις μήνες από την ημέρα που ο πρώην υπουργός  Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης εγκαινίασε τον αγωγό επέκτασης του αγωγού στην πόλη (29 Μαρτίου 16), οι πρώτοι   συνδρομητές απολαμβάνουν  τα οφέλη του.

Με αφορμή την τροφοδότηση της πόλης των Φαρσάλων με φυσικό αέριο το περασμένο Σάββατο η ΕΠΑ Θεσσαλίας και ο Δήμος Φαρσάλων συνδιοργάνωσαν εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης, ο αναπληρωτής διευθυντής της ΕΠΑ Θεσσαλίας- Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Μπακούρας και ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος άναψαν συμβολικά τη φλόγα του φυσικού αεριού, εγκαινιάζοντας μια «νέα εποχή» για την πόλη, αρκετά κτίρια της οποίας, θερμαίνονται πλέον με φυσικό αέριο!

Στη σύντομη τελετή ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΕΠΑ, Λεωνίδας Μπακούρας αναφέρθηκε στην ταχύτατη πορεία με την οποία ολοκληρώθηκε το έργο και στα οφέλη που θα έχουν οι καταναλωτές από τη χρήση του φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα από την έναρξη του κύκλου αδειοδοτήσεων τον Οκτώβριο του 2015 η αεριοδότηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα χρόνο με υλοποίηση επενδύσεων από την ΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ. Εκ μέρους της, η  ΕΠΑ κατασκεύασε το δίκτυο διανομής και ο  ΔΕΣΦΑ το σημείο εισόδου της πόλης.

Παράλληλα επεσήμανε πως η ΕΠΑ μέχρι σήμερα έχει επενδύσει πάνω από 100 εκ.ευρώ  για την κατασκευή των δικτύων και προανήγγειλε πως στόχος της εταιρείας είναι να προχωρήσει σε επενδύσεις επέκτασης του δικτύου, ώστε το ποσοστό διείσδυσης του φυσικού αερίου να φθάσει στο 66% του πληθυσμού από 53% που είναι σήμερα.

«Ιστορική» για τα Φάρσαλα χαρακτήρισε την ημέρα που η πόλη συνδέθηκε με  φυσικό αέριο, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης , Βασίλης Κόκκαλης . Συνεχάρη τη δημοτική αρχή και την ΕΠΑ Θεσσαλίας και υπογράμμισε την ανάγκη το φυσικό αέριο να συμβάλλει στην μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων με τη χρήση του στα θερμοκήπια, κατεύθυνση προς την οποία δεσμεύτηκε να εργαστεί και ο ίδιος.

Ο δήμαρχος Φαρσάλων, Άρης Καραχάλιος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ δημοτικής αρχής και ΕΠΑ Θεσσαλίας, ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές δυσκολίες και να ολοκληρωθεί το έργο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ τη σημασία του έργου για την περιοχή εξήραν στις ομιλίες τους ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΠΑ Θεσσαλίας Κλεάνθης Σιαμπάκος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Θανάσης  Παιδής.

 

Ε.Π.Α Θεσσαλίας Α.Ε