- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Γενικών Ιατρών Καρδίτσας

Πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Άρνη” την Κυριακή 11 Μαρτίου με μεγάλη επιτυχία η πρώτη εκδήλωση του νεοσύστατου Συλλόγου Γενικών Ιατρών Καρδίτσας με θέμα τη θέση και τη σημασία του Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού στο σύστημα υγείας. Συνδιοργανωτές ήταν το Παράρτημα Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Σύλλογος “Φίλοι του Νοσοκομείου Καρδίτσας” και ο Σύλλογος Τριτέκνων Καρδίτσας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νέστορας Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Σωτήρης Κουλοκτσής ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Βάιος Βαρελάς,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ορέστης Ψαχούλας, ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Κων.Παπαλός, ο δημοτικός σύμβουλος Λάμπρος Τσιούκης, οι πρώην  βουλευτές Σπύρος ταλιαδούρος και Ασημίνα Σκόνδρα η πρόεδρος του Συλλόγου πολυτέκνων κ.Ουρανία Σούφλα.

Την εκδηλωση άνοιξε ο πρόεδρος του συλλόγου κ.  Αριστοτέλης Σπάνιας και αφού καλωσορισε το κοινό  έκανε μια τοποθέτηση επι του θεματος.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον  κεντρικό ομιλητή που ηταν ο κ. Ανάργυρος Μαριόλης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Μάνης που ανέπτυξε το ρόλο του Γενικού Ιατρού ως βασικού πυλώνα του συστήματος υγείας, αναφερόμενος εκτενώς και στις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.).

Ακολούθησε ο κ. Βασίλης Γκιζλής, Επιμελητής Α΄ Γενικής Ιατρικής του Κέντρου Υγείας Μουζακίου και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής ¨Ενωσης Γενικής Ιατρικής που παρουσίασε στις βασικές αρχές της Π.Φ.Υ., τις διαχρονικές νομοθετικές προσπάθειες εγκαθίδρυσης ενός σύγχρονου συστήματος Π.Φ.Υ. στη χώρα μας και κατέληξε στην πρόσφατη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Τέλος ο κ. Ευστάθιος Μπαθρέλος, Παθολόγος – Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας ανέλυσε τη διασύνδεση της Π.Φ.Υ. με τα επόμενα επίπεδα περίθαλψης καθώς και το θέμα του ηλεκτρονικού Ιατρικού φακέλου.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών έγινε εποικοδομητικός διάλογος πανω σε ερωτήματα  των παρευρισκομένων.

Ο Σύλλογος Γενικών Ιατρών Καρδίτσας θα επανέλθει και στο μέλλον με ανάλογες πρωτοβουλίες που έχουν σκοπό την ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν στις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

 

Ο                                                                                 Ο

Πρόεδρος                                                                     Γραμματέας

Σπάνιας Αριστοτέλης                                                 Μπέζας Δημήτριος