- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Οξυά

Με πλήρη επιτυχία διοργανώθηκαν και φέτος στο χωριό της Οξυάς οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με εμφανίσεις της ομάδας αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού του Συλλόγου, όπως αυτή στη 12η Γιορτή δημοτικού τραγουδιού,  συνεχίστηκαν με παράσταση μαριονέτας στον κεντρικό οικισμό του χωριού, προσφορά του Συλλόγου στα παιδιά που αυτό τον καιρό επισκέπτονται την Οξυά, πεζοπορία στο δάσος και στη φύση αλλά και ποδόσφαιρο μεταξύ Οξυωτών στο γήπεδο 8Χ8 του χωριού.

Αποκορύφωμα ήταν ο καθιερωμένος καλοκαιρινός χορός του Συλλόγου, στον οποίο προσήλθε πλήθος Οξυωτών από κάθε γωνιά της Οξυάς. Το χωριό ήταν εκεί, αποδεικνύοντας πως η ομόνοια και η ενότητα κυριαρχούν, παύοντας ν’ αποτελούν σήμερα προβλήματα του χωριού. (Οι όποιες μεμονωμένες εξαιρέσεις, απλά προσπάθησαν γι’ ακόμα μία φορά να επιβεβαιώσουν στους Οξυώτες την ύπαρξή τους, κάνοντας φανερό και το ρόλο τους).

Και όπως κάθε φορά έτσι και φέτος οι Οξυώτες παρέμειναν στο χώρο και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, υπό τους ήχους ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής με τους Στέλιο Ευαγγελάκη και Δέσποινα Καρά στο τραγούδι, το Δημήτρη Καραβίδα στο κλαρίνο, το Μανώλη Καραβίδα στο βιολί, τον Περικλή Ζήση στο λαούτο και το Χρήστο Λέκο στα κρουστά.

Όλοι οι παραβρισκόμενοι εξέφρασαν τα ιδιαίτερα κολακευτικά τους σχόλια για την οργάνωση της εκδήλωσης, την εθελοντική προσφορά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των υπόλοιπων εθελοντών-μελών του Συλλόγου, την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής αλλά και το χαμηλό αντίτιμο εισόδου στο οποίο περιλαμβάνονταν και το – κατά κοινή ομολογία – καλομαγειρεμένο και άψογα σερβιρισμένο φαγητό (Οξυώτικη προβατίνα στο φούρνο).

Θετικότατα ήταν και τα σχόλια όσων από τους παραβρισκόμενους επισκέφθηκαν την έκθεση λαογραφικών αντικειμένων από την καθημερινή ζωή των Οξυωτών, που λειτουργεί στο χώρο της πλατείας του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας, αποδίδοντας τα εύσημα στο Σύλλογο.

Τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Γιώργος Καραβίδας, που στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, αναφερόμενος και στα ζητήματα των σχεδιαζόμενων στο χωριό μικρών υδροηλεκτρικών και αιολικών πάρκων και στην απόφαση του ΔΣ να συνεχίζει να εφαρμόζει όλες τις περί αυτών προηγούμενες αποφάσεις των οργάνων του Συλλόγου για την ανάσχεσή τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Β. Γκαραβέλας, ο προεδρος της ΤΚ Οξυάς κος Λάμπρος Ευθυμίου, οι τοπικοί σύμβουλοι Σπύρος Σωτηρίου και Χρήστος Γκέκας, ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Οξυάς π. Κων/νος Τόλιας,  η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου απανταχού Οξυωτών ν. Καρδίτσας με έδρα την Αθήνα κα Μαρία Γκαραβέλα και Αθανάσιος Τσιγαρίδας, κ.λ.π..

Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί τους Οξυώτες κτηνοτρόφους Θεοφάνη Πάτα, Γκαραβέλα Χρήστο, Χρήστο Δ. Γκέκα,  Ζαρνακούπη Δ. Κων/νο και Πάτα Γεώργιο, που πρόσφεραν το κρέας (ζωντανή προβατίνα) για το μενού της εκδήλωσης, αλλά και όλους τους Οξυώτες και φίλους της Οξυάς, που εργάστηκαν εθελοντικά για την εξυπηρέτηση και επιτυχία της.