- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό Σεμινάριο του ΣΒΘΣΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο που υλοποίησε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, σε συνεργασία με την Bmhellas – bmtrada και την υποστήριξη του ΣΒΘΣΕ/Enterprise Europe Network, με θέμα:«ISO 9001:2015 Εσωτερικοί Επιθεωρητές Ποιότητας»

Ειδικότερα στις δύο ενότητες του σεμιναρίου, αναλύθηκε ο νέος ρόλος του εσωτερικού επιθεωρητή ποιότητας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πρόσφατα αναθεωρημένου προτύπου, καθώς επίσης και οι τεχνικές εσωτερικής επιθεώρησης μέσω παρουσιάσεων, ασκήσεων και πρακτικών εφαρμογών (π.χ. σύνταξη αναφοράς μη συμμόρφωσης, δημιουργία λίστας επιθεώρησης). Οι εκπαιδευόμενοι εξοικειώθηκαν με τις πιο σημαντικές ιδιότητες ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος διαχείρισης ποιότητας με στόχο να κατανοήσουν το ρόλο του επιθεωρητή στην ανάπτυξή του και στη συνεχή βελτίωση του. Επιπλέον, απέκτησαν γνώσεις για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών ποιότητας σε εταιρίες και οργανισμούς, την συμμετοχή ως επικεφαλής σε ομάδα ποιότητας επιχειρήσεων και την εκτέλεση εσωτερικών επιθεωρήσεων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015.

Το σεμινάριο έκλεισε με τη γραπτή εξέταση των υποψηφίων, η επιτυχία στην οποία, οδηγείστην απόκτηση πιστοποιητικού εγκεκριμένου από τον διεθνή φορέα πιστοποίησης BM TRADA.

Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κ. Πέτρος Φελεσάκης, τεχνικός διευθυντής της bmhellas – bmtrada και επικεφαλής επιθεωρητής ISO 9001:2015, καθώς και άλλων προτύπων, με μεγάλη εμπειρία στις επιθεωρήσεις βάσει Διεθνών Προτύπων ISO, Ευρωπαϊκών Οδηγιών και Νομοθεσίας.

Ο Σύνδεσμος προγραμματίζει και άλλες ενημερωτικές δράσεις που αφορούν σε επίκαιρα και χρήσιμα θέματα που άπτονται της λειτουργίας των επιχειρήσεων.