- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με επιτυχία ο 9ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παιδικού Τραγουδιού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 9ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παιδικού Τραγουδιού που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Καρδίτσα. Η κριτική επιτροπή με μεγάλη δυσκολία επέλεξε τα καλύτερα τραγούδια και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α΄  ΒΡΑΒΕΙΟ

1. Μπόμπα Αναστασία

    (ετών 9)

    ΣΕΡΡΕΣ

« Έλα πάρε μου την λύπη»

Μουσική  : Mάνος  Χατζιδάκις

Στίχοι : Μιλτιάδης Καρύδης

Β΄  ΒΡΑΒΕΙΟ

1. Ρίζου  Βαία -Πετρίνα                       

    (ετών  8)

    Ν.ΙΩΝΙΑ-ΒΟΛΟΣ

  Γ΄  ΒΡΑΒΕΙΟ 

   «Τα  τζιτζίκια »

 Μουσική : Λίνος Κόκοτος

 Στίχοι: Oδυσσέα Ελύτη

3. Μανώλη Δήμητρα

«Ιλισσός»
    (ετών  8)

    Ν.ΙΩΝΙΑ -ΒΟΛΟΣ

Μουσική :  Μάνος Χατζιδάκις

Στίχοι:  Γ. Εμιρζάς

Β΄  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

2  Α΄ ΒΡΑΒΕΙΑ

1.Χατζηνικόλα Θεοδώρα

    (ετών  14)

     ΡΟΔΟΣ  

« Για τα παιδιά»

Μουσική : Αλ. Παπαδημητρίου

Στίχοι:       Νικολάου

2. Μπαντίκη Ευανθία

      (ετών  13)

       ΦΛΩΡΙΝΑ

Σ΄ όποιον αρέσουμε »

Μουσική :Γ. Χατζηνάσιος

Στίχοι:  Λίνα Νικολακοπούλου

2  Β΄  ΒΡΑΒΕΙΑ

1. Κουγιώνης Κωνσταντίνος

    (ετών  12)

    ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ -ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

   

« Τ΄ αστέρι του Βοριά»

Μουσική: Mάνος  Χατζιδάκις

Στίχοι: Mάνος  Χατζιδάκις

2  Πασχαλίδης Ιωάννης

      (ετών  14)

    ΣΟΦΑΔΕΣ -ΚΑΡΔΙΤΣΑ

« Ηow to Save a  life»

Μουσική : Joseph King , Isaac Slade

Στίχοι: Joseph King , Isaac Slade

Γ΄  ΒΡΑΒΕΙΟ

1. Καπνογιάννη  Θάλεια

    (ετών  13)

    ΣΟΦΑΔΕΣ -ΚΑΡΔΙΤΣΑ

« Just hold me »

Μουσική : Maria Mena, Arvid  Solvang

Στίχοι : Maria Mena

Γ΄  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ

1. Κουτσαυτάκη Ευδοξία « Τζιβαέρι » 
   (ετών  13)

   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Παραδοσιακό

  Μικράς  Ασίας

Β΄  ΒΡΑΒΕΙΟ

2. Καραχάλιου Ελένη

  ( ετών 14)

« Από  ξένον Τόπο»

 Παραδοσιακό

    Ν.ΙΩΝΙΑ -ΒΟΛΟΣ
Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ

3. Χαβιάτσου  Ελένη

    (ετών 14)

    ΡΑΦΗΝΑ

« Θε να ταξιδέψω Θέλω»

  Παραδοσιακό Νησιώτικο Αιγαίου

Ο κ. Βερίλλης

«Με ιδιαίτερα χαρά καλωσορίζω στην Καρδίτσα και στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικού Τραγουδιού όλα τα παιδιά και τις οικογένειες τους, καθώς και όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που έφθασαν από όλες σχεδόν τις γωνιές της Ελλάδας για να λαμπρύνουν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους αυτή την πανελλήνιας εμβέλειας διοργάνωση. Η διεξαγωγή αυτού του διαγωνισμού αποτελεί θεσμό και ταυτόχρονα τιμή για την Καρδίτσα, καθώς την καθιερώνει ως πόλη του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών, της μουσικής παιδείας και της ευγενούς άμιλλας, και ενισχύει στις συνειδήσεις των νεότερων τον πολιτιστικό και πολιτισμικό ρόλο που διαδραματίζει η περιοχή μας. Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παιδικού Τραγουδιού αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά να αναπτύξουν την αξία τους ευγενούς συναγωνισμού, να πλουτίσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους, να εκφράσουν και να αναδείξουν μέσω της μουσικής ένα σημαντικό κομμάτι τους εαυτού τους και να τονώσουν με το χειροκρότημα όλων μας την αυτοπεποίθησή τους. Είμαι βέβαιος, πως και ο φετινός διαγωνισμός θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία και θα αποτελέσει μοναδική εμπειρία για τα παιδιά που συμμετέχουν – στα οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια  –  και παράλληλα και για όλους εμάς που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις μελωδικές φωνές τους. Εύχομαι, λοιπόν, καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά και είμαι σίγουρος πως θα μας ανταμείψουν με τις ιδιαίτερες ερμηνείες τους και το μουσικό ταλέντο τους».

Ο κ. Ξυδιάς

«Σε μια εποχή που οι αξίες τείνουν να χαθούν, σε μια κοινωνία όπου κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες απαξίωσης και μηδενισμού, εκδηλώσεις και μάλιστα θεσμοί όπως ο σημερινός, μια λαμπρή γιορτή με όλη τη σημασία, όπου πρωταγωνιστές είστε εσείς μικροί μας φίλοι, είναι όσο ποτέ άλλοτε χρήσιμη, είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβαλλόμενη. Σήμερα εδώ στην Καρδίτσα από την καρδιά της πατρίδας μας, δίνουμε όλοι μαζί, εσείς και οι γονείς σας, ο Δήμος Καρδίτσας, η ΔΗΚΕΚ, το ΔΩΚ, η κριτική επιτροπή, οι μουσικοί, το πιο αισιόδοξο και υγιές μήνυμα. Μπορούμε να επιτύχουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε, μπορούμε να σταθούμε όρθιοι, μπορούμε και δημιουργούμε. Θεωρώ ότι πολλά λόγια δεν έχω, αλλά και δεν δικαιούμαι να κάνω, μιας και εσείς όλοι οι συμμετέχοντες αγαπητά παιδιά και μόνο με την εδώ παρουσία και συμμετοχή σας, είστε ότι πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο, ότι πιο δημιουργικό και λαμπερό, είστε ανεπιφύλακτα το αύριο της κοινωνίας μας, της πατρίδας μας, της ίδιας της κουλτούρας μας. Σε καμιά περίπτωση δεν αισθάνομαι ανώτερος ούτε από εσάς, ούτε από τους γονείς σας για να σας συγχαρώ, αισθάνομαι όμως την ανάγκη και συνάμα υποχρέωση, να σας ευχαριστήσω για την εδώ σας παρουσία και συμμετοχή».