- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου, στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας, η 4η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού που οργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, με συνδιοργανωτή το Δήμο Καρδίτσας.

giorti-2

Αυτή τη φορά ο κόσμος αγκάλιασε ακόμα πιο θερμά και δυναμικά τη διοργάνωση αποδεικνύοντας το πόσο ανάγκη έχει από τέτοιες εκδηλώσεις. Ήταν μια βραδιά πραγματικού γλεντιού που έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να διασκεδάσουν υπό τους ήχους δημοτικών τραγουδιών και να ξεφύγουν, έστω και για λίγο, από την καθημερινότητα.

Ειδικά για τους Συλλόγους – μέλη της Ένωσης, που στήριξαν εμπράκτως την εκδήλωση, ήταν και μια  ευκαιρία να βρεθούν όλοι μαζί, να ανταλλάξουν απόψεις και να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους.

Η ευχή όλων για μια κοινή συγκέντρωση έγινε πραγματικότητα και τώρα ο στόχος είναι να ξανανταμώσουν σύντομα και η συγκεκριμένη εκδήλωση να γίνει θεσμός.

Αυτό ακριβώς υπογράμμισε, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος. Ευχαριστώντας τόσο τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους, όσο και τους μουσικούς που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ο κ. Στεργιόπουλος ευχήθηκε η νέα αυτή χρονιά που ξεκινά για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους να είναι ακόμη πιο δημιουργική. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Η Γιορτή αυτή γίνεται σεβόμενοι τη δική σας διάθεση και επιθυμία να ανταμώνουμε. Ευχαριστώ θερμά όλους τους Προέδρους των πρωτοβάθμιων Συλλόγων που αντέχουν να διατηρούν τους Συλλόγους τους, όπως και όλους τους χοροδιδασκάλους. Είμαι περήφανος για τους μουσικούς που ήρθαν αμέσως και αδιαμαρτύρητα και τους ευχαριστώ. Εύχομαι να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση και χαίρομαι που θα προσφέρουν το ταλέντο τους και την ψυχή τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο δήμαρχο Καρδίτσας για τη στήριξή του. Εύχομαι καλή νέα χορευτική χρονιά για όλους τους Συλλόγους που συνεχίζουν να κρατάνε πολύ ψηλά τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας».

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως «Μέσα από αυτή τη Γιορτή αναδεικνύεται η κουλτούρα μας και η μουσική μας παράδοση. Συγχαρητήρια στην Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων που κατορθώνει να βάζει τους Συλλόγους να συνεργάζονται. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους μουσικούς για τη συμμετοχή τους».

Κηρύσσοντας την έναρξη της Γιορτής, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος τόνισε πως «Το τραγούδι παραμένει και σήμερα διαχρονικό, όμως πρέπει να συγχαρούμε όλους όσοι το κρατάνε ζωντανό. Συγχαρητήρια σε όλους τους Συλλόγους. Ως Δήμος είμαστε πάντα δίπλα στην Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και το έργο της».

Τη σκυτάλη πήραν οι μουσικοί δίνοντας το σύνθημα να ξεκινήσει η Γιορτή. Συμμετείχαν (εθελοντικά και αφιλοκερδώς) οι: Κιτσόπουλος Χρήστος, Καλαμπάκας Βασίλης, Σερίφης Γιάννης, Ζησόπουλος Κώστας, Ζώτος Κώστας, Σωτηρλής Χρήστος, Μανούκας Δημήτρης, Κουτσιώλης Τάσος, Νταράλας Βασίλης, Αποστολακόπουλος Ηλίας, Μπουραζάς Πέτρος, Ζέρβας Αλέκος, Τσάκαλος Δημήτρης και Λύδια Καραμέτου.

Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων τους ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή τους, όπως επίσης και τον Βασίλη Τσικρίκα για την ευγενική του χορηγία στο θέμα της ηχητικής υποστήριξης, αλλά και το Δήμο Καρδίτσας.

Παρουσίασε η Ρίτσα Τσικρίκα.