- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με κάθε επισημότητα η μετακομιδή των οστών των απόγονων του Καραϊσκάκη

Ιδιαίτερη ημέρα η Δευτέρα της Διακαινησίμου 29 Απριλίου 2019για το Μαυρομμάτι Καρδίτσας καθώς στο πλαίσιο των εορτασμών “Καραϊσκάκεια” πραγματοποιήθηκε η μετακομιδή των οστών των απογόνων του Γεωργίου Καραϊσκάκη στην γενέτειρα του ήρωα της Επανάστασης του 1821.

Ειδικότερα μεταφέρθηκαν στο Μαυρομμάτι σε μνημείο που κατασκευάστηκε στο προαύλιο της κεντρικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου από το 1ο Κοιμητήριο Αθηνών τα οστά του γιού του Γεωργίου Καραϊσκάκη, Σπυρίδωνα και της συζύγου του Μαρίας Κομνηνού –Βαρβάκη, των εγγονών του ήρωα Γεωργίου και της Ελισσάβετ Σπ. Καραϊσκάκη, καθώς και των δισέγγονων Σπυρίδωνα, Ιωάννη και Ιουλίας. Είχαν προηγηθεί ενέργειες από το 2011 από το Σύλλογο Απανταχού Μαυρομματιανών Καρδίτσας “Καραϊσκάκης”, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου ΄΄Ο Καραϊσκάκης”, Δήμου Μουζακίου, πολιτικών, πολιτιστικών φορέων και ιδιωτών ώστε να ανταποκριθεί θετικά το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, προέστη της επισήμου Δοξολογίας και του ιερού μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου οπλαρχηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη και των απογόνων του στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Μαυρομματίου.

Ακολούθως, προέστη της ιεράς Λιτανείας της εικόνος του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου μέχρι την κεντρική πλατεία του Τ.Κ. Μαυρομματίου, όπου και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον του έφιππου ανδριάντα του οπλαρχηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη.