- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με κάθε επισημότητα τα ονομαστήρια του Σεπτού Ποιμενάρχου μας

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 η Ορθόδοξος κατ’ Ανατολάς Καθολική του Χριστού Εκκλησία εόρτασε την ιερά μνήμη του αγίου, ενδόξου και πανευφήμου αποστόλου Τιμοθέου.

Ιδιαιτέρως η τοπική μας Εκκλησία ετίμησε τον Άγιο απόστολο Τιμόθεο καθότι κατ’ αυτήν την ημέρα ήγαγε τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος.

Ως εκ τούτου, το εσπέρας της 21ης Ιανουαρίου, τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για τους κόπους τους, ώστε να βρίσκονται κοντά του συνεορταστές.

Την 22α Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Στη Λειτουργία παρευρέθησαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, Καισαριανής, Βύρωνα και Υμμητού Δανιήλ, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Ηλίου και Αχαρνών Αθηναγόρας, Κηφησίας και Αμαρουσίου Κύριλλος, Καρπενησίου Χρυσόστομος και Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος.

Κατά τη διάρκεια της διανομής του αντιδώρου που ακολούθησε, ο Μητροπολίτης μας δέχθηκε τις ευχές για τα ονομαστήριά του και, στη συνέχεια, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού.

Το παρών έδωσαν πολλοί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και λοιπών φορέων όπως και πλήθος πιστών.

Το karditsanews  εύχεται στον Σεβασμιώτατο χρόνια πολλά και ευλογημένα.