- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με λαμπρότητα ο Δεκαπενταύγουστος στους Αγίους Αναργύρους Κρανιάς

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στους Αγίους Αναργύρους Κρανιάς Μουζακίου, όπου φυλάσσετε η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας, η οποία τιμάται αυτήν την Θεομητορική ημέρα.   Στον Εσπερινό εψάλησαν τα τροπάρια της Λιτής και η περιφορά του σώματος της Παναγίας με πομπή έφθασε στην φιάλη όπου εψάλησαν τα εγκώμια της Παναγίας.  Το πρωί μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας λιτανεύθηκε η Ιερά και Εφέστιος Εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας και του σώματος της Παναγίας, όπου το εβάστασαν πολλοί Προσκυνηταί προς Ευλογία και Αγιασμό.

Να αναφερθεί ότι η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας είναι μοναδική στον Ελλαδικό χώρο και εορτάζει στις 15 Αυγούστου αλλά και στις 18 Οκτωβρίου όπου τιμάται η Σύναξή της.

Ονομάστηκε Βασίλισσα από την εικονογραφία της, η οποία αναφέρεται στην κατάσταση της Παναγίας μας μετά τον θάνατό Της.  Η Κυρία Θεοτόκος, μετά την Κοίμηση και την Μετάστασή Της στους ουρανούς, δέχεται τιμές μοναδικές από τον Κύριο και Θεό Της, Ιησού Χριστό.  Την στέφει Βασίλισσα των Ουρανών και τις αποδίδει θρόνο υψηλό στα δεξιά Του κατά την Προφητεία του ψαλμωδού Δαυίδ «Παρέστη Βασίλισσα κ δεξιν σου, ν ματισμ, διαχρύσω, περιβεβλημένη,  πεποικιλμένη…» η οποία, όσοι θα επισκεφτείτε την Εικόνα της, θα δείτε να αναγράφεται αριστερά της Παναγίας.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό, ότι η Παναγία μας κατέχει τα «Δευτερεία τς γίας Τριάδος» και γι’ αυτό υμνείται και τιμάται περισσότερο από κάθε άλλον Άγιο της Εκκλησίας μας, κατά την προφητεία και αποκάλυψη  «π το νν μακαριούσι μ πσαι α γενεα…».