- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής στους Σοφάδες

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε και φέτος στους Σοφάδες, παρουσία χιλιάδων πιστών, η Πολιούχος Αγιά Παρασκευή. Την Δευτέρα το απόγευμα, 25 Ιουλίου έγινε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας ενώ σήμερα το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.

Στις 7.30 μ.μ. την Δευτέρα εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής.

Η πομπή, αποτελούμενη από τη φιλαρμονική του Δήμου Σοφάδων, Στρατιωτικό Άγημα για απόδοση τιμών, τον Εκκλησιαστικό τελετάρχη αιδεσιμολογιώτατο π. Ηλίας Γώγο, την Ιερή Εικόνα της Αγίας Παρασκευής, υποβασταζόμενη από κληρικούς και το Ιερατείο της περιοχής Σοφάδων, ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και δια μέσω της κεντρικής πλατείας και των οδών Κιερίου, Αγ. Γεωργίου, πεζοδρόμου 28ης Οκτωβρίου τερμάτισε στην Κεντρική Πλατεία, όπου τελέστηκε Αρτοκλασία μετά θείου Κηρύγματος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Αμφιλόχιο.

Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσαν ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ορέστης Ψαχούλας, οι πρ. βουλευτές της ΝΔ Ασημίνα Σκόνδρα, Σπ. Ταλιαδούρος και Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Καρδίτσας κ. Σωτήρης Κουλοκτσής, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καρδίτσας κ. Λάμπρος Τσιούκης και η πρ. πρόεδρος κ. Σοφία Τόλια, η Διοίκηση της ΠΥ Σοφάδων και του ΑΤ Σοφάδων, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων καθώς και χιλιάδες πιστοί.

Ανήμερα της εορτής, από ώρα 7.30΄ π.μ. έως 10.30΄ π.μ. τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής υπό Πλειάδας Ιερέων & Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.