- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με νέα δυναμική το Μεταπτυχιακό του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου

«Είστε από τους ανθρώπους που θέλετε να έχετε θετικές εμπειρίες στη ζωή σας, να αποκτάτε σύγχρονες γνώσεις που βρίσκουν εφαρμογή στην πράξη, να συνεργάζεστε με ακαδημαϊκούς υψηλού επιπέδου που να είναι πάντα πρόθυμοι να σας βοηθήσουν, να έχετε κίνητρα αριστείας, να βρίσκεστε σε ένα φιλικό, σύγχρονο και πεντακάθαρο περιβάλλον εγκαταστάσεων και εξοπλισμού στο κέντρο της Ελλάδας; Είστε απόφοιτοι Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ και διστάζατε ή αναβάλλατε μέχρι σήμερα να πραγματοποιήσετε μεταπτυχιακές σπουδές για διάφορους λόγους; Τότε, πολύ πιθανόν να βρείτε ενδιαφέρον, όπως όλοι οι μέχρι σήμερα 66 μεταπτυχιακοί φοιτητές του, το παρακάτω μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών http://msc.wfdt.kard.teilar.gr/ [1]»

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Τ.Ε. (Σ.Τ.Ξ.Ε.) της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Ε.Φ.) του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με έδρα την Καρδίτσαμε τον νέο τίτλο του: «Προηγμένες Μέθοδοι Σχεδιασμού, Τεχνολογίας & Μάνατζμεντ Προϊόντων από Ξύλο» και τις τρεις (3) εξειδικεύσεις: α) Σχεδιασμός προϊόντων, β) Τεχνολογία & Κατασκευές και γ) Μάνατζμεντ & Μάρκετινγκ,μετά την πρόσφατη έγκριση επανίδρυσής του από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων (ΦΕΚ2903/19.7.2018, τ’Β – 3803/27.6.2018 απόφαση Συγκλήτου ΤΕΙ Θεσσαλίας), δέχεται την υποβολή αιτήσεων για το Ακαδημαϊκό Έτος 2018-19 (4ος κύκλος) μέχρι τις 13/9/2018 (παράταση).

Το έντυπο της αίτησης, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ: http://msc.wfdt.kard.teilar.gr/?p=1707 [2]

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί: α) Πτυχιούχοι ΑΕΙ, απόφοιτοι του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου ή συναφούς ειδικότητας, β) Διπλωματούχοι Πολυτεχνικών Σχολών, Πτυχιούχοι Θετικών Επιστημών, Οικονομικών, Διοίκησης, Μάρκετινγκ, γ) Πτυχιούχοι άλλων Τμημάτων ΑΕΙ (Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ) με σχετική συνάφεια στο αντικείμενο του εν λόγω ΜΠΣ που κατά περίπτωση κρίνονται από την αρμόδια επιτροπή Επιλογής Μεταπτυχιακών φοιτητών, δ) Πτυχιούχοι ΑΕΙ της αλλοδαπής, συναφούς ειδικότητας, αφού προσκομίσουν ισοτιμία του τίτλου τους από το αρμόδιο όργανο.

Τα μαθήματα που πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή (απόγευμα) και Σάββατο (πρωί), προκειμένου να διευκολύνονται εργαζόμενοι φοιτητές που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση από την Καρδίτσα, θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου 2019 και θα πραγματοποιηθούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Τ.Ε. στην Καρδίτσα.

Το ΠΜΣ προσφέρεται σε πλήρη ή μερική φοίτηση. Η διάρκεια των σπουδών ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα για τους φοιτητές πλήρους φοίτησης και πέντε (5) ακαδημαϊκά εξάμηνα για τους φοιτητές μερικής φοίτησης.

Ο αριθμός των εισακτέων στο ΠΜΣ ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε τριάντα (30) φοιτητές και τα συνολικά δίδακτρα του Π.Μ.Σ. ανέρχονται στις 2.800 € ανά φοιτητή και για τα τρία (3) εξάμηνα σπουδών.

Σημειώνεται ότι δίνονται δύο (2) υποτροφίες αριστείας σε κάθε εξάμηνο (1ο& 2ο) στους φοιτητές που συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία στα αντίστοιχα μαθήματα. Υποτροφίες δίνονται σε ειδικές περιπτώσεις και από επιχειρήσεις του κλάδου.

Επιπρόσθετα, όπως προβλέπεται από τη διάταξη του άρθρου 35 «Δωρεάν φοίτηση – υποτροφίες» του Ν. 4485/2017, από το συνολικό αριθμό των εισακτέων φοιτητών απαλλάσσεται από τα τέλη φοίτησης το 30% των φοιτητών με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.