- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

– ΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – Κάλεσμα των φορέων για συμμετοχή όλων των Καρδιτσιωτών

 Με το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, συνεχίζουν οι φορείς της Καρδίτσας τις κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση του νομού μας σε όλα τα επίπεδα. Χθες νωρίς το πρωί, η Συντονιστική Επιτροπή ξεχύθηκε στους δρόμους της Καρδίτσας μοιράζοντας φυλλάδια και καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει σε όλες τις μορφές κινητοποιήσεων που θα λάβουν χώρα και το επόμενο διάστημα, αφού όπως επεσήμαναν η αναστροφή αυτού του αρνητικού κλίματος για το νομό μας, είναι υπόθεση όλων μας. Τερματισμός της περιοδείας τους υπήρξε η κεντρική πλατεία, στην οποία και παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου.

 Ο κ. Τσιάκος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος τόνισε τα εξής: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα, δυστυχώς, γινόμαστε μάρτυρες αλλεπάλληλων αρνητικών αποφάσεων που αφορούν στην Καρδίτσα. Αποφάσεων που παίρνονται ερήμην της τοπικής κοινωνίας, από κέντρα και παράκεντρα εξουσίας. Που αποφασίζουν για εμάς και τα παιδιά μας, χωρίς εμάς. Νοιώθουμε πως η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Νοιώθουμε αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι από μια πολιτική η οποία ανερμάτιστα έρχεται να κατεδαφίσει χωρίς καμία λογική, ότι είχε χτιστεί σε αυτή την περιοχή. Τα χτυπήματα είναι συνεχή και υποθηκεύουν το μέλλον μας για πολλά χρόνια. Όσο και αν δεν θέλουν κάποιοι να το παραδεχτούν, οι αποφάσεις των τελευταίων μηνών μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω. ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΓΙΑΤΙ:

Δεν έχουμε άλλα περιθώρια να παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Οι φορείς της Καρδίτσας αντιδρούν. Ζητούν να μην αφαιρεθεί από τους Καρδιτσιώτες η δυνατότητα να ζήσουν στον τόπο τους. Δεν θέλουμε να δούμε τα παιδιά μας μετανάστες, όπως συνέβη σε παλαιότερες δεκαετίες. Σήμερα το απόγευμα στις 8:30 στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας αποφασίσαμε να διοργανώσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οφείλουμε όλοι να δώσουμε το παρόν, ώστε να στείλουμε μήνυμα στην κεντρική εξουσία. Μήνυμα πως θα πρέπει να αλλάξει στάση. Να στηρίζει και όχι να υπονομεύει την περιοχή. Αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί. Να τον κερδίσουμε όλοι μαζί».

Ο κ. Κωτσός

Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ – Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, ανέφερε: «Ως φορείς του Νομού μας εντείνουμε τις προσπάθειές μας να πείσουμε την κυβέρνηση να αντιστρέψει την αρνητική πορεία που έχει τοποθετήσει την Καρδίτσα και γι’ αυτό το λόγο μετά την κατάληψη της Εφορείας και του ΙΚΑ, χθες όλοι μαζί μοιράσαμε φυλλάδια ενημέρωσης σ’ όλους τους δημότες τόσο στο χώρο της λαϊκής αγοράς, όσο και της πλατείας της Καρδίτσας. Στόχος της κίνησής μας είναι να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε όλους τους πολίτες της Καρδίτσας να αντισταθούν στον κατήφορο που έχει τοποθετηθεί ο Νομός μας. Εξάλλου η μεγάλη δύναμη του τόπου μας είναι οι δημότες μας και επιβάλλεται όλοι μαζί να ορθώσουμε το ανάστημά μας, απέναντι σ’ εκείνους που υποβαθμίζουν τον τόπο που αγαπάμε και έχουμε επενδύσει τα όνειρα και τις ελπίδες της ζωής μας. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν δυναμικό παρών απόψε στην πλατεία της Καρδίτσας στη συναυλία -διαμαρτυρία που διοργανώνουμε όλοι μαζί οι φορείς του Νομού μας».

Ο κ. Παπαλός

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός στην δήλωσή του στην κοινή συνέντευξη τύπου των τοπικών φορέων τόνισε τα εξής:

«Οι κινητοποιήσεις των φορέων και των πολιτών της Καρδίτσας ενάντια στην συνολική υποβάθμιση της περιοχής μας κορυφώνονται με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή των φορέων σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Σ’ αυτό το αγωνιστικό προσκλητήριο καλούμε τους πολίτες της Καρδίτσας σε μαζική συμμετοχή. Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Τα προβλήματα είναι πολλά και διαρκώς συσσωρεύονται νέα. Στην υποβάθμιση του τόπου μας που βρίσκεται σε εξέλιξη, οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε δυναμικά. Μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μουσικά σχήματα της περιοχής μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων θα δώσουν ένα διαφορετικό χρώμα συμμετέχοντας έτσι με το δικό τους τρόπο στην κινητοποίηση, η οποία επιδιώκουμε να έχει ειρηνικό και αποτελεσματικό χαρακτήρα. Πιστεύω ότι η συμμετοχή του κόσμου στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) κινητοποίηση θα είναι μαζική και το μήνυμα που θα στείλουμε ηχηρό. Όσον αφορά στο αίτημά μας για συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κ. Αν. Διαμαντοπούλου, έχουμε τη διαβεβαίωση από το γραφείο της ότι θα πραγματοποιηθεί σε χρόνο που θα τον γνωρίζουμε μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα). Είμαστε προετοιμασμένοι για τη συνάντηση αυτή, στην οποία θα παρουσιάσουμε στην κ. Υπουργό ακλόνητα στοιχεία, ισχυρά επιχειρήματα αλλά και εναλλακτικές προτάσεις για την συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Τμήματος και την περαιτέρω ανάπτυξη του Παραρτήματος του ΤΕΙ.»

Ο κ. Αντωνίου

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, ο κ. Ηλίας Αντωνίου που συμμετείχε από το πρωί στην όλη δραστηριότητα, τόνισε ότι είναι υποχρέωση όλων μας να σταματήσουμε την υποβάθμιση του τόπου μας και κάλεσε επίσης με τη σειρά τους όλους τους Καρδιτσιώτες να παραβρεθούν στη σημερινή συγκέντρωση.