- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με σύμμαχο την Π.Ε. η πρόταση διοργάνωσης του 3ου Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Χορού ΑμεΑ

Την προοπτική φιλοξενίας και διοργάνωσης του 3ου Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Χορού Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες συζήτησαν την Παρασκευή (18/10) κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιοςκαι μέλη του Συλλόγου «Δρυάδες εν Πλω».

Ο κ. Νούσιος υποδέχτηκε την πρόεδρο κα Μαρία-Καραπαναγιώτη και μέλη του Δ.Σ. της Καλλιτεχνικής Εταιρίας εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του για τη συνέπειά τους σε δράσεις επιστήμης και πολιτισμού και ειδικότερα στην προσπάθεια εφαρμογής διδασκαλίας που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση για τις τέχνες και την καλύτερη βιωματική αφομοίωση γνώσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας επιδοκίμασε θερμά την αφοσίωση των «Δρυάδων εν  Πλω» προς τους συνανθρώπους μας, ιδίως εκείνων με Ειδικές Ανάγκες, επισημαίνοντας πως μέσα από το χορό εκφράζεται η ψυχή ενός ανθρώπου και αναδεικνύεται η πηγαία ανάγκη έκφρασης συναισθημάτων που υπερνικά την όποια αναπηρία.

Επιπλέον, τόνισε ότι η πρόταση διοργάνωσης του 3ου Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ χορού ΑμεΑ στην Καρδίτσα μπορεί να αναδείξει τη δύναμη της Τέχνης, συνθλίβοντας τις διαχωριστικές γραμμές που οδηγούν συχνά σε περιθωριοποίηση των ατόμων με αναπηρία και παράλληλα να συμβάλλει στηναξιοποίηση των υποδομών και να αποτελέσει σημείο αναφοράς με πολλαπλά οικονομικά οφέλη για την τοπική οικονομία και την πολιτιστική προβολή της περιοχής μας.