- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Με τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών από τις 12 Γενάρη

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες των αγροτών για νέες κινητοποιήσεις καθώς σε σύσκεψη που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Καρδίτσας αποφασίστηκε να ξεκινήσουν άμεσα ενημερωτικές συσκέψεις στα χωριά.

Οι επισκέψεις αυτές θα αρχίσουν από τις 12 Ιανουαρίου με τους αγρότες να βγάζουν τα τρακτέρ στις πλατείες, ενώ στις 15 του ίδιου μήνα θα γίνει σύσκεψη αγροτικών συλλόγων στον Παλαμά για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Σε ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων αναφέρονται τα εξής:

«Μαζί με το εργατικό κίνημα και τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, ορθώνουμε αγωνιστικό ανάστημα απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που φέρνει προς συζήτηση στη Βουλή, για μια ακόμη φορά παίρνει από τους πολλούς για να τα δώσει στους λίγους αυξάνοντας την κερδοφορία τους σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός προβλέπει παραπέρα μείωση του εισοδήματος και νέα επίθεση σε αγρότες και κτηνοτρόφους οξύνοντας τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που ζούμε, οδηγώντας χιλιάδες μικρομεσαίους στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ κατά 2% φτάνοντας έτσι να πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές στο 23,20% του εισοδήματος για το 2018, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές πλέον δεν θα εκπίπτουν της φορολογίας όπως ίσχυε φέτος, αλλά θα υπολογίζονται ως εισόδημα και θα φορολογούνται. (Φέτος το 15% και από του χρόνου στο 100%).

Αύξηση του ΕΝΦΙΑ σε χωράφια, αποθήκες και στάβλους, πληρώνοντας ακόμη ένα χαράτσι στο βωμό των μνημονιακών υποχρεώσεων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ το 2015.

Περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες που αφορούν και τις αγροτικές οικογένειες όπως για τη δημόσια υγεία και το πετρέλαιο θέρμανσης. Ιδιαίτερα στην Υγεία η κατάσταση είναι δραματική, οι τεράστιες ελλείψεις σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε προσωπικό, ειδικότητες, μηχανήματα όχι μόνο δεν θα βελτιωθούν, αλλά θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο.

Για όλα αυτά, αλλά και για την άγρια φοροληστεία που συνεχίζεται, τα κάθε είδους χαράτσια, τις εξευτελιστικές και ανοιχτές τιμές των προϊόντων μας, που όμως φτάνουν πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση, το κλέψιμο του μόχθου μας με το υπέρογκο κόστος παραγωγής και τις ζημιές που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, αγρότες και κτηνοτρόφοι δίνουμε αγωνιστική απάντηση σε όλη τη χώρα με κάθε πρόσφορο τρόπο. Με τη συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις, κατά τόπους με αγροτικά μηχανήματα, αλλά και με κινητοποιήσεις με τρακτέρ.

Ο συντονισμός με το εργατικό κίνημα και τους αυτοαπασχολούμενους, οι κοινές συγκεντρώσεις και πρωτοβουλίες δίνει δύναμη και προοπτική στους αγώνες μας ώστε να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική και στην πορεία να την ανατρέψουμε ανοίγοντας το δρόμο για ουσιαστική ανάπτυξη και αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας προς όφελος του λαού που παράγει τον πλούτο».