- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μηδαμινή η συμμετοχή στην απεργία

Ελάχιστοι συμμετείχαν στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Η συμμετοχή ήταν απογοητευτική και μόνον αγωνιστικός παλμός δεν υπήρχε στη συγκεκριμένη συγκέντρωση. Οι εκπρόσωποι φορέων εργαζομένων στο δημόσιο (εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι ΟΤΑ, υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας, εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο) ήταν πολύ λίγοι συνθέτοντας μία εικόνα αποκαρδιωτική.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ κ. Απόστολος  Ταξιάρχης ο οποίος αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το εργασιακό και το ασφαλιστικό και κάλεσε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ταξιάρχης υπογράμμισε τα εξής :

«Η περίοδος που διανύουμε βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τα φτωχομεσαία κοινωνικά στρώματα μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση: Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., που ψηφίστηκε από τον Ελληνικό λαό με τη δέσμευση ότι θα σταματήσει τον μνημονιακό κατήφορο, υλοποιεί με απαράμιλλη προσήλωση και θρησκευτική ευλάβεια το σύνολο των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.

Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στον χώρο του Δημοσίου είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, περί επιτελικού κράτους, που ξεκίνησαν από τις κυβερνήσεις των προηγούμενων δεκαετιών, εφαρμόστηκαν απαρέγκλιτα απ’ όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και στοχεύουν σε ένα κράτος που ουσιαστικά θα εποπτεύει τις αρμοδιότητες που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρείες, ενώ για τις ανάγκες του θα προσλαμβάνει κυρίως προσωπικό με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Το 3ο μνημόνιο αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση του εργασιακού μεσαίωνα που έχουν σχεδιάσει, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Κυβερνήσεις της χώρας μας επιμένοντας σταθερά στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, φροντίζοντας να μετακυλίεται το κόστος της κρίσης διαρκώς πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

  1. Δημόσιες υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών. Αυτό σημαίνει: Την προώθηση ενός προγράμματος μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικούγια την κάλυψη όλων των αναγκών στην Υγεία, στην Εκπαίδευση, στον Πολιτισμό, στην Αυτοδιοίκηση, στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς και σ’ όλες τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.
  2. Την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων που περικόπτουν οργανικές θέσεις, πριμοδοτούν υπέρμετρα το επιτελικό προσωπικό του Δημοσίου, δίνουν υπηρεσίες σε ιδιώτες κι ανοίγουν τον δρόμο των απολύσεων και της διεύρυνσης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
  3. Την κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της ελαστικής και εκ περιτροπής εργασίας και την κάλυψη όλων των παγίων και διαρκών αναγκών, με προσωπικό μόνιμης, σταθερούς και πλήρους εργασίας.
  4. Κατάργηση όλων των νόμων που μείωσαν μισθούς – συντάξεις – κοινωνικά επιδόματα. Αύξηση των μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια.
  5. Να σταματήσει η καταλήστευση του εισοδήματός μας από τη φορολογική επιδρομή.Κατάργηση του Φ.Π.Α. στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, μείωση της φορολογίας για τους χαμηλόμισθους, τους άνεργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.
  6. Όχι στη ληστεία του τραπεζικού κεφαλαίου και στις Δημόσιες χρηματοδοτήσεις στον τραπεζικό τομέα.
  7. Δωρεάν, Δημόσια και υψηλής ποιότητας Παιδεία, Υγεία, Περίθαλψη, Ασφάλιση, Κοινωνική Πρόνοια και Πολιτισμό για όλους. Δημόσιες Μεταφορές, Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες με χαμηλό κόστος.
  8. Κατοχύρωση του δικαιώματος των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιοκαι της σύναψης γενικών και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

 

 

Το ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε, όπως και κάθε άλλη φορά, τη δική του ξεχωριστή συγκέντρωση, σε άλλο χώρο στην κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί η συμμετοχή ήταν λίγο καλύτερη, ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στους  συγκεντρωμένους μίλησε το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος του Δ.Σ. του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Γιώργος Μούστος ο οποίος τόνισε πως η μόνη απάντηση στα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης είναι η πάλη του λαού και ο συνεχής αγώνας.