- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μια απίστευτη αθλιότητα εξελίσσεται στα σχολεία

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και το σκηνικό είναι το εξής:

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, στην εικονική πραγματικότητα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, «όλα πάνε καλά» αναμεταδίδοντας και υπερθεματίζοντας -με το αζημίωτο- τις ανερυθρίαστες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών.

Ταυτόχρονα, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΟΛΜΕ – ΔΟΕ συνεχίζουν τη θερινή ραστώνη τους. Δεν είναι απλή αδράνεια. Είναι συνειδητή επιλογή μιας ευρείας γκάμας δυνάμεων (κυβερνητικών και «ταξικών», ΔΑΚΕ-ΠΕΚ-ΣΥΝΕΚ-ΠΑΜΕ), η καθεμία για τους λόγους της, να μην ενοχλήσουν στα σοβαρά τη βάρβαρη «κανονικότητα» του συστήματος. Στη συνέλευση προέδρων ΔΕΝ αποφασίστηκε καμία απεργία ούτε και καμία κινητοποίηση. Παραπέμφθηκαν όλα στο μέλλον.

Όμως αποφασίστηκε, λέει, η απεργία – αποχή από την αυτοαξιολόγηση. Καταρχήν είναι αποχή, δεν είναι απεργία (για να μην χάνουν οι λέξεις το νόημά τους). Από κει και πέρα, μπορεί μια τέτοια απόφαση να είναι θετική, με την έννοια ότι καλεί τον κλάδο να μην γίνει συνένοχος, όμως δεν ανατρέπει το συνολικό πλαίσιο της αξιολόγησης (ατομική,εξωτερική κλπ).  Η φασαρία που γίνεται για το ζήτημα γίνεται γιατί, όταν αυτό είναι το μόνο που έχει να επιδείξει η συνέλευση προέδρων, τότε αποτελεί ένα απλό φύλλο συκής που χρησιμοποιούν ΣΥΝΕΚ και ΠΑΜΕ (σε απόλυτη αρμονία εδώ), ένα φύλλο συκής το οποίο προσφέρουν σε όλη την ηγεσία των καθεστωτικών πλειοψηφιών των ΟΛΜΕ – ΔΟΕ.

Πάρθηκε, λέει, και ως απόφαση η θέση για 15 μαθητές στο τμήμα. Ας παρακάμψουμε το ερώτημα «γιατί 15;», μιας και υπάρχουν πάρα πολλές σχολικές αίθουσες – κλουβιά, όπου οι 15 μαθητές είναι στριμωγμένοι, (μήπως η απάντηση είναι γιατί αυτό το όριο αντλεί «νομιμοποίηση» από την κυβέρνηση που το είχε χρησιμοποιήσει το Μάη); Άλλο είναι το βασικό: Τι αξία έχει οποιοδήποτε νούμερο όταν δεν παλεύεται; Όταν μια υποτιθέμενη διεκδίκηση αποτελεί απλή διακήρυξη, τότε απλώς χρησιμοποιείται ως δημοσκοπικό όχημα για τα κόμματα που παίζουν στο κεντρικό πολιτικό χρηματιστήριο.

Αν την Τρίτη ένας συνάδελφος βρεθεί στην τάξη με 27 στριμωγμένους μαθητές, χωρίς ή με ανεπαρκή καθαρισμό του χώρου, χωρίς τεστ, αναγκασμένος να μιλάει έξι ώρες με μάσκα, και ενώ την ίδια στιγμή θα κληθεί να είναι ο φορέας της υλοποίησης της τράπεζας θεμάτων, αν αυτός ο συνάδελφος καλέσει ένα συνδικαλιστικό στέλεχος και του πει «τώρα πες μου τι να κάνω», ποια θα είναι η απάντηση; Ότι «θέση του κλάδου είναι οι 15 μαθητές στο τμήμα». Ότι θα «πιάσουμε τη διοίκηση να την πείσουμε να κάνει τα τέσσερα 27άρια, πέντε 22άρια». Ότι, «ευτυχώς, συναδέλφισσες και συνάδελφοι καθάρισαν το σχολείο»;

Όλα συνηθίζονται βέβαια.

            Να μην συνηθίσουμε και αυτήν την αθλιότητα. Φτάνει με την κανονικότητα και τη διαχείριση της ήττας. Φτάνει με τους εξευτελισμούς από την κυβέρνηση και την κοροϊδία από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Αυτή είναι η ατομική μας ευθύνη:

Να αρνηθούμε τον ρεαλισμό της υποταγής για να κατακτήσουμε αυτά που μας αρνούνται.
Να υψώσουμε φωνή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Μόνο ο δρόμος του αγώνα μπορεί να ανοίξει μια άλλη ανθρώπινη και αξιοπρεπή προοπτική. Μόνο αυτός μπορεί να υπερασπίσει τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας, τα δικά μας και των μαθητών.

Να οργανώσουμε ΑΜΕΣΑ νέες γενικές συνελεύσεις,
κεντρικές διαδηλώσεις στις πόλεις και απεργια.