- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μνημόνιο με τη γνωστή συνταγή!

Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό προβλέπει: «εθνική» σύνταξη 345-384 ευρώ (για 15-20 χρόνια ασφάλισης αντίστοιχα), κατάργηση των κατώτατων ορίων συντάξεων, μικρότερους συντελεστές αναπλήρωσης για την αναλογική σύνταξη (που οδηγούν σε χαμηλές συντάξεις). Δηλαδή μείωση των σημερινών και των αυριανών συντάξεων, αύξηση του χρόνου εργασίας (40 χρόνια δουλειάς για πλήρη σύνταξη), αύξηση εισφορών για όλους (που θα σημάνει νέα μείωση στο μισθό!). Ουσιαστικά θα σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν περισσότερα χρόνια για να πάρουν σύνταξη πείνας, ενώ οι άνεργοι δεν θα βρουν ποτέ δουλειά και δεν θα τους συμφέρει καν να έχουν ασφάλιση. Με 30% ανεργία και αύξηση της μαύρης εργασίας είναι προφανές ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί κανένα «πρόβλημα» του ασφαλιστικού συστήματος! Ούτε με το να χαριστούν τα αποθεματικά των ταμείων (δικά μας λεφτά) που κλάπηκαν με τα δομημένα ομόλογα, το PSI και τα θαλασσοδάνεια.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ Ενδεικτικά: ο φορολογικός συντελεστής για τα εισοδήματα έως 20.000 ευρώ αυξάνεται στο 22% (!), αυξάνεται η εισφορά αλληλεγγύης (που πληρώνουμε δήθεν για την καταπολέμηση της ανεργίας), αυξάνεται ο ΦΠΑ στο 24%. Περιττό να πούμε ότι η αλλαγή στην κλίμακα φορολόγησης θα φέρει κι άλλη μείωση στον πραγματικό μας μισθό!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Επανέρχεται η «φιλολογία» για μείωση και  «αναδιοργάνωση» του δημοσίου (η ως τώρα συρρίκνωση δεν τους αρκεί!), για μείωση του «μισθολογικού κόστους του δημοσίου» (το οποίο μειώνεται από το 2010 αλλά δεν τους φτάνει!), για χτύπημα στα βαρέα και ανθυγιεινά, για κυνήγι «παράνομων προσλήψεων» -οσονούπω θα ανοίξει πάλι η στοχοποίηση των ΙΔΑΧ, όπως έγινε και επί Μητσοτάκη!

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ Οι ομαδικές απολύσεις γίνονται και πάλι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης! Με 30% ανεργία και μισό εκατομμύριο νέους να έχουν φύγει στο εξωτερικό, θέλουν να μας πείσουν ότι η απελευθέρωση των απολύσεων θα… μειώσει την ανεργία. Το μενού έχει βέβαια και απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές (για να κλείσει και το τελευταίο μικρό κατάστημα που έμεινε ακόμη ανοιχτό), καμία επαναφορά στην εργατική νομοθεσία αν δεν την εγκρίνουν οι δανειστές κλπ.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Όλα αυτά ενάντια στα οποία παλέψαμε, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, κάθε δημόσιου αγαθού, η ιδιωτικοποίηση δημόσιων στρατηγικών υποδομών της χώρας, ελεύθερων χώρων και αιγιαλού επανέρχονται. Το ΤΑΙΠΕΔ ήδη βιάζεται να «ξεπουλήσει», για να παραδώσει στο νέο «υπερταμείο» ιδιωτικοποιήσεων (που θα ελέγχεται πλήρως από τους δανειστές). Όλα τα «έσοδα» από το ξεπούλημα της χώρας θα πηγαίνουν στη μαύρη τρύπα του χρέους, δηλαδή στους δανειστές. Δεν θα σταματήσουν μέχρι να αγοράσουν για ψίχουλα όλη τη δημόσια περιουσία!

Αποδεικνύεται ότι τα μέτρα των Μνημονίων είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο. Όσο κι αν συρρικνώνεται το δημόσιο, θα ζητούν κι άλλη συρρίκνωση μέχρι την πλήρη διάλυση! Όσο κι αν μειώνονται οι μισθοί, θα ζητούν κι άλλες μειώσεις. Όσο κι αν προχωράνε οι ιδιωτικοποιήσεις, θα ζητάνε κι άλλες. Μέχρι να φτάσουμε το «επίπεδο» και όλων των άλλων χωρών που «ευεργέτησε» το ΔΝΤ: μισθοί 500 ευρώ, συντάξεις 300 ευρώ, 40% ανεργία, εξαφάνιση των μικρομεσαίων και των αγροτών, και όλος ο πλούτος του ελληνικού λαού να ανήκει σε ντόπιους και ξένους ολιγάρχες.

 Κλείνουν 6 χρόνια από την εποχή που στο Καστελόριζο ο ΓΑΠ μας πληροφορούσε ότι θα έρθει το ΔΝΤ να μας «ευεργετήσει». 6 χρόνια μετά, εφαρμόζεται η καταστροφική πολιτική που χαράχτηκε τότε. Όσο εφαρμόζεται αυτή η πολιτική από ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και εγχώριο κεφάλαιο, δεν έχει νόημα να συζητάμε ποιος κυβερνάει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πολύ γρήγορα έχει βρεθεί να κάνει τα ίδια με τους προηγούμενους στην οικονομία, στα εργασιακά, στην καταστολή, στις υποσχέσεις περί «ανάπτυξης» και «εξόδου στις αγορές». Γιατί πολύ απλά το πρώτο πράγμα που κατήργησε η «επιτροπεία» στη χώρα μας είναι η δημοκρατία και η λαϊκή κυριαρχία. Μας κυβερνάνε με τον φόβο της δόσης, του γκρέξιτ, της πείνας. 6 χρόνια τώρα μας εκβιάζουν να δεχτούμε τον αργό θάνατο που μας έχουν επιβάλει.

 

 

 

Κάποια στιγμή αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει!

Δεν θα τον σταματήσει καμιά κυβέρνηση, θα τον σταματήσουμε εμείς!

Οι πλατείες της Γαλλίας δείχνουν το δρόμο: με Μνημόνιο ή χωρίς Μνημόνιο τα μέτρα αφαίμαξης των εργαζομένων είναι ίδια σε όλη την Ευρώπη.

Η απάντησή μας πρέπει να είναι άμεση και καθολική.

Ήρθε η ώρα να ξαναβρεθούμε στο δρόμο!

Είναι απαραίτητο να φτιαχτεί ένα ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής που θα δώσει

πραγματική και όχι εικονική μάχη για να μην κατατεθεί καν ο νέος αντιασφαλιστικός νόμος.

Τα όπλα μας τα ξέρουμε: η απεργία, η πορεία, η κατάληψη, τα σωματεία, ο ενωτικός αγώνας

με όλους όσοι πλήττονται. Να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να υπάρξει κοινή

απεργία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και απεργιακή κλιμάκωση.

 

Να ξαναβγούμε στις πλατείες. ΑΡΚΕΤΑ!

Να μην τους αφήσουμε να κατεδαφίσουν άλλο τη ζωή μας.

 

 

 

 

άλλη ρΟ.Τ.Α.       26/4/2016