- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Μυήθηκαν στην τέχνη της παρασκευής του ψωμιού – Μαθητές των 1ου και 12ου Δημ. Σχολείων Καρδίτσας

Τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού και όλα τα προϊόντα που παρασκευάζονται στον φούρνο της γειτονιάς, «γεύθηκαν» τα παιδιά της Β’ Δημοτικού των 1ου και 12ου Δημοτικών Σχολείων Καρδίτσας, με την επίσκεψη που πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης στο φούρνο «Αρτογεύσεις» στην Καρδίτσα, συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους κ.κ. Τζένη Αναγνωστοπούλου, Μαριάννα Βαλταδώρου, Σοφία Καρκαλέτσου και Ελένη Πρίτσα. Η επίσκεψη στο παραπάνω αρτοποιείο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Αγωγής Υγείας και Κοινωνικού Σχολείου με θέμα τη διατροφή (ενότητα: δημητριακά & ψωμί) με στόχο να μάθουν και να κατανοήσουν την διατροφική αξία των δημητριακών (σιτάρι) και των προϊόντων τους όπως είναι το ψωμί, να γνωρίσουν την σύσταση του ψωμιού καθώς και τα στάδια επεξεργασίας από το χωράφι ως το τραπέζι μας (εργασίες οι οποίες έγιναν στο σχολείο), να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των ενηλίκων και ειδικότερα να γνωρίσουν το ζύμωμα και το φούρνισμα στη δική τους σύγχρονη εποχή, να αναπτύξουν ικανότητες συνεργασίας. να παρατηρήσουν, να προβληματιστούν να συγκρίνουν, να εντοπίσουν ομοιότητες και διαφορές, να κάνουν υποθέσεις και να βγάλουν συμπεράσματα, να αναγνωρίσουν υλικά, να βελτιώσουν και να εμπλουτίσουν τον προφορικό τους λόγο, να πλάθουν και να μορφοποιούν κλπ. Να σημειωθεί ότι παρόμοιες δραστηριότητες θα υλοποιηθούν καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς (ψηφιακά κόμικ, κατασκευή τραγουδιών, βιολογικά προϊόντα, υγιεινό πρωινό κλπ). Οι εικόνες πάντως του άρθρου μεταφέρουν τα πάντα εκτός από την ασύγκριτη μυρωδιά του ψωμιού που μόλις ψήθηκε…