- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Νέα μετάλλια για αθλητές του Φωκιανού Καρδίτσας

Δυναμική για άλλη μια φορά η παρουσία του Καρδιτσιώτικου Ομίλου Αντισφαίρισης της πόλης μας Σ.Ο.Α.Κ. Φωκιανού   στο   “1o Open Πανλλαρισαϊκου πρωταθλημα τενις Νομου Λαρισας 2016”.

Το πρωτάθλημα  έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στις  12-13/05/2018 στα ανοικτά γήπεδα των αθλητικών εγκαταστάσεων  (6  GREEN SET ) του Α.Σ.Α. Λάρισας  και πήραν μέρος όλα τα παιδιά που ασχολούνται  με το άθλημα της αντισφαίρισης καθώς και όλων των νομών της Θεσσαλίας.

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης ανέλαβε ο Αθλητικός Σύλλογος Αντισφαίρισης Λάρισας (ΑΣΑΛ) σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρισας και τους συλλόγους τένις του νομού αλλά και όλους τους συλλόγους της Ε’ Ένωσης.

Το πρωτάθλημα πήρε την ονομασία  Open  γιατί αποσκοπούσε στη μαζική συμμετοχή όσων περισσότερων παιδιών (αφορούσε μικρά παιδιά, παιδιά Δημοτικού, παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου)

Οι αγώνες χαρακτηρίσθηκαν  επιτυχείς λόγω της άρτιας οργάνωσης με το πρόγραμμα των αγώνων να κυλά χωρίς καθυστερήσεις και κυρίως λόγου του καλού καιρού την πρώτη κυρίως, ημέρα ( Σάββατο ) που βοήθησε στη μεγάλη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων αθλητών –τριών από όλες τις πόλεις και όλους τους ομίλους της Κεντρικής Ελλάδας.

Για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων και για να κάνουν και περισσότερους αγώνες  οι μικροί αθλητές και αθλήτριες χωρίσθηκαν  σε γκρουπάκια των (4) τεσσάρων η (5)πέντε παιδιών και αφού έδιναν μεταξύ τους αγώνες με το σύστημα { Rount –robin– όλοι με όλους, ο καθένας έπαιζε τρείς (3) ή (4) αγώνες }, ο καλύτερος-ρη,  του κάθε γκρουπ, (δηλ. αυτός με τις περισσότερες νίκες, ή την καλύτερη διαφορά πόντων) κατατάσσονταν πρώτος   1ος   ή 2ος κ.λ.π. στο εν λόγω  γκρούπακι  και καταλάμβανε το μετάλλιο της  πρώτης, δεύτερης, τρίτης ή τέταρτης  θέσης.

Ο Καρδιτσιώτικος  Όμιλος Αντισφαίρισης έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα στην κατηγορία σε  με τους μικρούς αθλητές-τριες :  1) Βενετίδη Νικόλαο, 2)Συροπούλου Κωνσταντίνα , 3) Γραπατσά Μαρίνα, 4) Ζούμπου Βασιλική

Αξίζει να τονίσουμε την πολύ καλή παρουσία που έκαναν οι μικροί αθλητές και μικρές αθλήτριες του ΣΟΑΚ ΦΩΚΙΑΝΟΥ το Σαββατοκύριακο του Μαΐου εκπροσωπώντας επάξια την πόλη μας.

Συγκεκριμένα:

Η αθλήτρια Συροπούλου Κωνσταντίνα αφού προσπέρασε με άνεση τον πρώτο της αγώνα, αντιμετώπισε ώριμα και με δύναμη την αρκετά καλή αθλήτρια Αβραμούδη Κων/να, την οποία και κέρδισε χωρίς να της αφήσει πολλά περιθώρια. Στον τρίτο και τελευταίο της αγώνα με την αθλήτρια Στασινού Σοφία, κρατώντας την ίδια τακτική τελείωσε νικηφόρα τον αγώνα της καταλαμβάνοντας  την (1η )Θέση στο γκρουπάκι της   χωρίς καμία ήτα. και το μετάλλιο της πρώτης (1ης ) Θέσης.

Ο αθλητής Βενετίδης Νικόλας βασιζόμενος στις πολύ καλές και σίγουρες επιστροφές του servis του κρατώντας τους Λαρισαίους αντίπαλους του Μπαρμπούτη Η. και Σταυρίδη Σ. στην πίσω ζώνη του γηπέδου με τελείωμα των πόντων στην πρώτη ευκαιρία, δεν κατάφεραν να ανακόψουν την νικηφόρα πορεία του καρδιτσιώτη αθλητή αν και έπαιζαν εντός έδρας . Στη συνέχεια αφού προσπέρασε τον αθλητή Σέντζα Σ.  της Λάρισας χωρίς να χάσει game  με την ίδια τακτική, αντιμετώπισε με σθένος τον επόμενο αντίπαλο του  Καραμανάβη Κ., εκεί παίζοντας ώριμα και τεχνικά έφερε τον αντίπαλο του σε πολύ δύσκολη θέση και τον αγώνα στα μέτρα τον οποίο και κέρδισε. Έχοντας τρεις συνεχόμενες νίκες, χωρίς καμία ήττα στο ενεργητικό του κατέλαβε  την (1η )Θέση στο γκρουπάκι του και το μετάλλιο της πρώτης (1ης ) Θέσης.

Η αθλήτρια Ζούμπου Βασιλική, βρέθηκε να παίζει στον πρώτο της αγώνα με τον αθλήτρια της Λάρισας Μπαγιώτα Άννη τον οποία και προσπέρασε χωρίς να χάσει απειληθεί  παίζοντας άνετα και τεχνικά Η συνέχεια την βρήκε να κερδίζει με τον ίδιο τρόπο και τον δεύτερο και τον τρίτο αγώνα του από τις ντόπιες αθλητριές Χατζοπούλου Κβν/να και Πουρσανίδη Ευαγγελία. Ο τέταρτος αγώνας, τον βρήκε να παίζει με τον πολύ καλή και έμπειρη αθλήτρια Παπαστεργίου ΣτεΛλίνα της Ελασσόνας, η οποία αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της εμπειρίας της, κατάφερε να γύρει τον αγώνα υπέρ της στα κρίσιμα σημεία. Έχοντας έτσι λοιπόν τρείς νίκες και μία ήττα στο σύνολο κατέλαβε έτσι   την (2η)Θέση στο γκρουπάκι της και το μετάλλιο της δεύτερης (2ης ) Θέσης.

Η αθλήτρια Γραπατσά Μαρίνα αν και ξεκίνησε με άνεση τον πρώτο της αγώνα, η συνέχεια την βρήκε να αγωνίζεται  με τον αθλήτρια της Λάρισας Νταλανίκα Μαριαλένα η οποία παίζοντας έξυπνα και δυνατά, μαζεύοντας σιγά,  σιγά τους πόντους της, αποσυντόνισε την αθλήτρια της πόλης μας με αποτέλεσμα να γύρει τον αγώνα υπέρ της. Στον επόμενο αγώνα της με την ντόπια αθλήτρια Παπαϊωάνου Βασιλίκη η οποία έπαιζε στη έδρα της αν και προηγούνταν στο σκορ σε όλα τον  αγώνα, η υπερβολική άνεση και τα πολλά αβίαστα λάθη την κράτησαν πίσω στο σκορ γέρνοντας τον αγώνα υπέρ της αντιπάλου της. . Έχοντας έτσι δύο ήττες στο σύνολο κατέλαβε την (3η )Θέση στο γκρουπάκι της και το μετάλλιο της (3ης ) τρίτης Θέσης.

Ο αθλήτρια  Μπούσδρα Βάσια, στους πρώτους του αγώνες με τους αθλήτριες της  Λάρισας Ζησιάδη και Καλλιώνη Μ. δεν τα έχασε, αλλά αντίθετα παίζοντας συγκροτημένα, τεχνικά και  θαρραλέα μαζεύοντας σιγά, τους πόντους αντιστάθηκε με σθένος αλλά δεν κατάφερε να τις νικήσει. Στον τρίτο αγώνα της με την Λαρισαία αθλήτρια Συροπούλου Κων/να επέβαλε τον δικό της ρυθμό αναγκάζοντας την σε πολλά κρίσιμα λάθη, οδηγώντας τον αγώνα σε νικηφόρα πορεία υπέρ της, στέλνοντας την στην (3η )Θέση στο γκρουπάκι της, καταλαμβάνοντάς το μετάλλιο της (3ης ) τρίτης Θέσης.