- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Νέες κινητοποιήσεις το Γενάρη σχεδιάζουν οι αγρότες

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων χαιρετίζει τους εκπροσώπους των 11 Ομοσπονδιών και δεκάδων Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων που συμμετείχαν στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας-Λάρισας.

Η πανελλαδική σύσκεψη απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους, που βλέπουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ είναι συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που αισθάνονται αυτή την αντιλαϊκή πολιτική στην τσέπη και το εισόδημα. Τους καλεί να αψηφήσουν ψεύτικες υποσχέσεις και παραινέσεις, να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους πολεμούν το οργανωμένο αγροτικό κίνημα με συκοφαντικές επιθέσεις απέναντι στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους, στην πάλη, την διεκδίκηση και τις μορφές των κινητοποιήσεων μας.

Ο μόνος δρόμος που μπορούμε και αξίζει να βαδίσουμε είναι ο δρόμος του αγώνα για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε. Είναι ο δρόμος της οργάνωσης του αγροτικού κινήματος, των συνεδριάσεων και συσκέψεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την χώρα το επόμενο διάστημα για την ανασυγκρότηση και την δυναμική αντεπίθεση.

Με τους αγώνες μας, με πολύμορφες δράσεις και κυρίως με τα Μπλόκα έχουμε κερδίσει λύσεις, έχουν ικανοποιηθεί αιτήματα, έχουμε ανακόψει χειρότερα μέτρα που υπάρχουν στα γραφεία του υπουργείου και της κυβέρνησης.

Κανείς ποτέ δεν μας χάρισε τίποτα, ότι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών πολυήμερων αγώνων και συγκρούσεων. Φοβούνται το οργανωμένο κίνημα, τρέμουν στην ιδέα των τρακτέρ στους δρόμους για αυτό βάζουν λυτούς και δεμένους, πολλούς καλοθελητές και παπαγαλάκια να σπείρουν συγχύσεις, να διασπάσουν τον αγώνα μας, να μας αναγκάσουν να καθίσουμε στον καναπέ και να περιμένουμε καρτερικά και με υποταγή το ξεκλήρισμα μας προς όφελος μιας χούφτας επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών.

Απευθυνόμαστε σε αυτούς που λένε ότι δεν κερδίζουμε τίποτα με τους αγώνες, που αναρωτιούνται αν υπάρχει ελπίδα και τους απαντάμε κατηγορηματικά ΝΑΙ, υπάρχει στον οργανωμένο μαζικό αγώνα μας. Ας αναρωτηθούν αν θα ήμασταν σε καλύτερη ή χειρότερη μοίρα αν δεν βγαίναμε στο δρόμο όλα αυτά τα χρόνια. Τους καλούμε να αναλογιστούν ότι μόνο τα τελευταία χρόνια χάρη στα μαζικά και δυναμικά μπλόκα κερδίσαμε το αφορολόγητο, το ακατάσχετο, δεν πληρώνουμε τέλος επιτηδεύματος και τόσα άλλα κέρδη.

Αναμένουμε να δυναμώσει η επίθεση απέναντι στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα από την κυβέρνηση, όλους όσους συμφωνούν και βάζουν πλάτη για να περάσει αυτή η πολιτική, όσους στηρίζουν με νύχια και δόντια την ΚΑΠ που θα δώσει ένα μεγάλο χαστούκι με την επόμενη αναθεώρηση της στο αγροτικό εισόδημα.

Απέναντι μας έχουμε ισχυρούς αντιπάλους:

Εμείς θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα επιβίωσης που δίνουμε στηριζόμενοι στους συμμάχους μας, με όλους όσους έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο. Τους εργατουπάλληλους, το εργατικό κίνημα με τα ταξικά σωματεία που πάντα έμπρακτα στηρίζουν τους αγώνες μας, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, το λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται να δυναμώσει η αλληλεγγύη μας, η κοινή δράση και πρωτοβουλίες γιατί αυτή η κοινωνική συμμαχία μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στους αγώνες μας ώστε να γίνουμε πραγματικά αφέντες του τεράστιου πλούτου που παράγουμε και σήμερα τον καρπώνονται οι λίγοι που γίνονται πλουσιότεροι ενώ εμείς φτωχαίνουμε και εξαθλιωνόμαστε.

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

Έχουμε δίκιο και τα αιτήματα μας ανταποκρίνονται στο σήμερα και το αύριο της επιβίωσης μας. Πιστέψτε στην δύναμη του αγώνα μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να παράγουμε, να επιβιώνουν οι οικογένειες μας. Όσοι κάθονται στον καναπέ και μας κοιτάζουν ως θεατές να ξέρουν ότι στο τέλος θα τους πάρουν και τον καναπέ και το σπίτι καθώς δεν θα έχουν να πληρώσουν την φοροληστεία, τα χαράτσια των ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, ΕΝΦΙΑ, πράσινο τέλος και ότι άλλο νέο θα προσθέσουν.

Σας καλούμε όλους ενωμένους με βάση τα αιτήματα που έχουμε ώστε:

Στην οργάνωση μας η δύναμη – στον αγώνα μας η ελπίδα.

Συνεχίζουμε – θα νικήσουμε!