- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Νέες χιονοπτώσεις στα ορεινά, αέρας και κρύο στα πεδινά

Νέες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στον ορεινό όγκο του Νομού μας κατά το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, ενώ στην πεδινή ζώνη, πέρα από το τσουχτερό κρύο, είχαμε πολύ δυνατό αέρα.

Από το βράδυ της Τρίτης έφυγαν αλατιέρες και μηχανήματα για τα ορεινά και όλες οι αρμόδιες αρχές (Τοπική Αυτοδιοίκηση και υπηρεσίες) τέθηκαν σε επιφυλακή.

Ο συναγερμός ήταν ακόμη πιο έντονος στις ορεινές περιοχές των Δήμων Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας που είναι ήδη λαβωμένες από τον Ιανό και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή κάθε φορά που έρχεται ένα έντονο κύμα κακοκαιρίας

Που χρειάζεται προσοχή σε όλο το Νομό

Σύμφωνα με την Ελληνικό Αστυνομία, στο οδικό δίκτυο του Νομού Καρδίτσας χρειάζεται προσοχή στα παρακάτω σημεία:

-Επ.Ο. Καρδίτσας – Άρτας από το 42ο χλμ (Δ/ση Οξυάς) έως το 78ο χλμ., σήραγγες (υποχρεωτική χρήση αλυσίδων λόγω χιονόπτωσης).

-Επ.Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας από το 13ο έως το 29ο χλμ., στροφές Πευκόφυτου (Κουτσικουρή) – Τ.Κ. Στεφανιάδας (υποχρεωτική χρήση αλυσίδων λόγω χιονόπτωσης).

-Τ.Κ. Μεσοβουνίου Αργιθέας στο ύψος της γέφυρας του συνοικισμού Ζερβό (λόγω υπερχείλισης του Λαγκαδιώτη ποταμού.

-Επ. Ο. Μουζακίου – Ανθοχωρίου (λόγω υπερχείλισης υδάτων ρέματος).

 

Που καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας καταγράφηκε, λοιπόν, την Τετάρτη, με τα θερμόμετρα σε περιοχές της χώρας να έχουν πέσει αρκετά κάτω από το μηδέν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ελάχιστη θερμοκρασία που κατεγράφη ήταν οι -8,6 βαθμοί Κελσίου, ενώ υπό το μηδέν έδειξαν τα θερμόμετρα σε οκτώ περιοχές.

Την πρώτη θέση στις ελάχιστες θερμοκρασίες κατέχει η Βουνάσα Γρεβενών (-8,6 βαθμούς Κελσίου), ενώ στη συνέχεια έρχονται οι:

Σημειώνεται ότι σε σταθμούς που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια η θερμοκρασία έπεσε ακόμη περισσότερο, με παράδειγμα το Καϊμακτσαλάν όπου έφτασε τους -14 βαθμούς Κελσίου.