- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Νέοι ορίζοντες για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η Διεύθυνση των Επαγγελματικών Λυκείων της πόλης της Καρδίτσας θα ήθελε να ενημερώσει τους μαθητές, τους γονείς και τους κηδεμόνες τους για τις δυνατότητες που τους προσφέρει η επαγγελματική εκπαίδευση. Ως γνωστόν, στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ χορηγείται Απολυτήριο Λυκείου ισότιμο του Γενικού Λυκείου και Επαγγελματικό Πτυχίο ειδικότητας, αναβαθμισμένο σε  επίπεδο 4 (αντίστοιχο των ευρωπαϊκών) σύμφωνα με το νόμο 4386/2016 (ΦΕΚ 83/τΑ/11-05-2016).

Επιπλέον, οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα:

α) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε αντίστοιχους τομείς, μέσω ειδικών εξετάσεων σε τέσσερα (4) μαθήματα (Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά και δύο μαθήματα ειδικότητας).

β) στα ΤΕΙ και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπ/σης, στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, στη Σχολή Αστυνομίας, στη Σχολή Πυροσβεστικής, στις Σχολές Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού με ειδικό ποσοστό θέσεων, αναλογικό του αριθμού των υποψηφίων από ΕΠΑΛ και ΓΕΛ και

γ)  στα Πανεπιστήμια σε ποσοστό επιπλέον θέσεων 1%, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι στους αποφοίτους του ΕΠΑ.Λ δίνεται η ευκαιρία εισαγωγής σε όλες τις Πανεπιστημιακές Σχολές, όπως για παράδειγμα στην Ιατρική ή στο Πολυτεχνείο, οι οποίες μέχρι τώρα δεν ήταν προσβάσιμες σ΄αυτούς.

 

Οι εγγραφές στα ΕΠΑΛ συνεχίζονται μέχρι 11/09/2016. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία των σχολείων από 8:00π.μ. έως 14:00μ.μ.

ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας (Β. Γρίβα έναντι Πυροσβεστικής τηλ. 24410-80532)

2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας (Τέρμα Τεμπονέρα, έναντι παρκινγκ ΔΕΗ τηλ. 24410-79629)

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ Καρδίτσας (Β. Γρίβα έναντι Πυροσβεστικής τηλ. 24410-20643)